Şengül: Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Geliyor

AK Parti İzmir milletvekili adayı Aydın Şengül, yeni dönemde yaklaşık 9 milyon emekliyi ilgilendiren geniş kapsamlı bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

AK Parti İzmir milletvekili adayı Aydın Şengül, yeni dönemde yaklaşık 9 milyon emekliyi ilgilendiren geniş kapsamlı bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Şengül, çalışanların emekli olduklarında gelir kayıplarını en aza indirmek amacıyla “tamamlayıcı emeklilik” sistemi geliştireceklerini belirterek, “Emeklilerimize olan vefa borcumuzu ödeyeceğiz.” dedi.

Bornova ilçesinde emekli vatandaşların yoğun olduğu semt kahvehanelerinde sıkıntıları ve istekleri dinleyen Aydın Şengül, yeni dönemde emeklilerin rahat bir yaşam sürmesi için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. AK Parti iktidarında, emekli vatandaşların gelirlerini iyileştirici çalışmalar yapıldığını söyleyen Şengül, “2002 yılında 376 lira olan en düşük emekli maaşını 2011 yılında 872, 148 lira olan en düşük Bağ-Kur’lu maaşını 554 ve 257 lira olan en düşük Emekli Sandığı’na üye memur maaşını 632 liraya çıkardık.“ şeklinde konuştu. Emeklilerin Türkiye’nin güzel günleri görmesinde büyük pay sahibi olduklarına dikkat çeken Şengül, şunları kaydetti: “2023 yılına kadar sosyal güvenlik kapsamında olan nüfusumuzun oranını, yüzde 83’ten yüzde 100’e çıkaracağız. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın primleri devlet tarafından karşılanacak. Çalışanlarımız emekli olduklarında gelir kayıplarını en aza indirmek için tamamlayıcı emeklilik sistemi geliştireceğiz. Emeklilerimiz artık gerçek emekli olacak, başka işte çalışmalarına gerek kalmayacak, çocukları, torunları ve aileleriyle birlikte rahat bir yaşam sürecekler. Üreten bir Türkiye’de yaşıyoruz, o nedenle biz çalışırken eski çalışanlarımızı unutamayız. Onlar sayesinde bu güzel ülkede yaşıyoruz.”