Şampiyon Okçudan Kaymakam Genel‘e Ziyaret

Antalya’da yapılan Türkiye Okçuluk Yarışması’nda Makaralı Yay kategorisinde Büyük Erkeklerde Türkiye Şampiyonu olarak Altın madalya kazanan Biga Okçuluk Derneği (BİOK) Antrenörü Dinçer Ekiz, Kaymakam Fatih Genel’i ziyaret etti.

Şampiyon Okçudan Kaymakam Genel‘e Ziyaret
21 yıldır okçuluk sporuna gönül veren Dinçer Ekiz’in 16 ulusal şampiyonluğu ve okçuluk rekorlarının bulunduğunu belirten Kaymakam Fatih Genel, ”Okçuluk Ata sporumuz. Atalarımızın rekorları hala kırılamadı. BİOK antrenörü Dinçer Ekiz’i tebrik ediyorum. Çocuklarımız onun bilgi ve eğitimiyle ata sporumuzu Çanakkale’de yeşertecekler. Çanakkale’ye altın madalya getiren şampiyonumuzu sevgiyle kutluyorum. İÇDAŞ’a ve Genel Müdür Bülend Engin’e ata sporumuza verdiği destekten, böylesi değerli bir okçuyu bünyelerine katarak bölgemize okçuluk eğitimi vermesine olanak sağladıkları için gençlerimiz ve BİOK adına teşekkür ediyorum ve el yapımı bu oku da kendisine hediye ediyorum” dedi.

Ziyarette bir konuşma yapan Dinçer Ekiz de BİOK olarak Ata sporuna önem verdiğini belirterek, Biga Kaymakamı Fatih Genel’in çağrısı ve İÇDAŞ’ın sponsorluğunda başlattığımız çalışmaların amacı Ata sporumuza gençlerimizle yeniden hayat vermek ve Okçuluk dalında Çanakkale’den milli sporcular yetiştirmektir” dedi.

İÇDAŞ sponsorluğunda kurulan ve Antrenör Dinçer Ekiz gözetiminde çalışmalarına başlayan Biga Okçuluk Derneği (BİOK) Biga’da 200 ilköğretim öğrencisine ata sporumuzu öğretiyor. Biga Kaymakamı Fatih Genel’in Okçuluk sporuna gösterdiği yakın ilgi ile kurulan BİOK, Milli Okçu Dinçer Ekiz’in İÇDAŞ tarafından Biga’ya getirilmesi ile 2 aydır yoğun bir çalışma başlattı. Biga’da ilköğretim okullarının 4-5-6-7 ve 8. sınıflarında öğrenim gören 200 minik öğrenci haftada 5 gün okçuluk eğitimi alırken, bölgedeki engelli gençler de okçuluk eğitimi almaya başladı.

Kaynak: İHA