Mhp'nin Avukatı Kocabey esrarengiz araç ile ilgili açıklama yaptı

MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, MHP'li vekillerle ilgili görüntüleri yayımlayan sitesinin ABD'den yönlendirildiğini iddia etti.

Mhp'nin Avukatı Kocabey esrarengiz araç ile ilgili açıklama yaptı
Kocabey, kaset iddialarıyla ilgili olarak, MHP Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kocabey, "Sınırlı bilgi veriyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na verdik ancak bir plakayı daha paylaşmak istiyoruz. Biz bu plakayı vermemiştik. Ancak basın yayın organları bunları açıklama zorunda bıraktı bizi. Şu aracı size göstermek istiyorum. Sayın Genel Başkanımız temsili olarak bu fotoğrafı göstermişti. Özellikle bunun temsili bir araç olduğunu, plakanın sahte olduğunu açıklamıştır. Fakat bazı

basın yayın organları, bu fotoğrafın Almanya‘da bir galeride çekildiğini söylediler. 0539... numaralı bir cep telefonu numarasını da bugün savcılığa verdik. Bu telefon numarasının kayıtlarını istedik. Bu kayıtlar geldiğinde, bu internet sitesini kuranların ABD ile bağlantısını bulacaktır" dedi.

Kocabey, videoları yayımlayan "farklı ülkücülük" isimli sitede AK Parti reklamı bulunmasına da dikkat çekti. Avukat Kocabey, açıklamasının ardından partinin genel merkezi önündeki araçla ilgili gazetecilere CD dağıttı. Ellerindeki bilgi ve belgeleri savcılığa verdiklerini belirten Kocabey, bir telefon numarası ve bir araba plakasını kamuoyuyla paylaştı. Kaset görüntülerini yayınlayan internet sitesinin ABD‘den yönlendirildiğini dile getiren Avukat Kocabey, şöyle konuştu:

"Biz bilgileri ilk kez savcılığa verdik. Bazı gazetelerde aracın polise ait olduğu söylendi. Biz bilgileri açıklamadan, bazı basın organları açıkladı."

Kocabey, açıklamasının ardından partinin genel merkezi önündeki araçla ilgili gazetecilere CD dağıttı.

Kaynak: İHA