Mhp‘li Tankut:Bir Müslümanın Bu Tür Tuzakları Kurması Mümkün Değil

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, parti yöneticileriyle ilgili görüntüleri internette yayınlayanların kimler olduğunu bildiklerini belirterek, 12 Haziran sonrasında kasetleri bu kişilerin başına geçireceklerini söyledi.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, parti yöneticileriyle ilgili görüntüleri internette yayınlayanların kimler olduğunu bildiklerini belirterek, 12 Haziran sonrasında kasetleri bu kişilerin başına geçireceklerini söyledi. Müslüman birinin bu tür tuzakları kurmasının mümkün olamayacağını aktaran Tankut, "Bizim dinimiz bir mümin bir başka müminin ayıbını ifşa etmesini yasaklıyor. Aksine ‘birbirinizin ayıbını örtün‘ diyor. Bu komploların ne inancımızda ne de bizim geleneklerimizde yeri vardır. Arkadaşlarımız hata yapmıştır bununda bedelini siyasi olarak ödemiştir." diye konuştu.

Adana Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Tankut, İl Başkanı Abdulkadir Üçkardeşler ve Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı ile birlikte basınla sohbet toplantısı düzenledi. Burada MHP üst yöneticileriyle ilgili görüntüler internette yayınlanmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Tankut, Geçmişte Alparslan Türkeş’siz şimdi de Devlet Bahçeli’siz bir MHP isteyen aynı karanlık odakların, bugün de Türkiye’de Türk milliyetçilerini söz sahibi etmek istemediğini kaydetti. Yapılanların alçakça, haince bir takım kaset operasyonlarıyla MHP’yi dizayn edilmeye çalışıldığını aktaran Tankut, bunu kabul etmelerinin mümkün olmayacağını söyledi. MHP’nin içinde bulunan bazı kişilerin bunlar yönetici olsalar da yapmış olduğu kişisel hataları genelleştirilmemesi gerektiğini aktaran Tankut, "MHP milli ve manevi değerlerimizi referans alan ve bu konulara çok dikkat eden ve bu konuda da elbette ki yaşantısı ülkücü camiaya uymayan kişileri hata yapmış ise bunun bedelini ödeyecek şekildi siyasi ve politik bir yapıya sahiptir. Söz konusu kasetlere muhatap olan arkadaşlarımız yöneticilerimiz yaptıkları hataların bedelini ödemişlerdir." dedi.

Kasetlerin nereden geldiğini bildiklerini ileri süren Tankut, "Hiçbir tuzak, MHP’nin milletiyle bütünleşmesinden, milletine hizmet etme sevdasından vazgeçirecek değildir." diye konuştu. İnsanın mahremine tecavüz eden bu ihanet şebekelerini ortaya dökeceklerini vurgulayan Tankut, "MHP bu tehditlere pabuç bırakacak değil. Bunlar bizim önümüzdeki engel değil şevkimizi artıyor. Bu alçakça komployu kuranlar kurdukları tuzakların için boğulacaklardır. Komployu kimlerin kurduğunu hangi güçler tarafından yapıldığı hem genel başkanımız hem de partimiz tarafından biliniyor. 12 hazirandan sonrada bu tuzakları kuranların oyunlarını başına geçireceğiz." şeklinde konuştu.