Marmaris’Te Konaklama Güvenliği Konulu Seminer Düzenlendi

Tur Operatörleri Federasyonu (FTO) ve İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) tarafından düzenlenen ‘‘Konaklama Güvenliği‘‘ konulu seminer Marmaris’te yapıldı.

Marmaris’Te Konaklama Güvenliği Konulu Seminer Düzenlendi
Güney Ege Otelciler Birliği‘nin (GETOB) girişimleriyle Grand Paşa Otel‘de yapılan seminerin ilk gününde konaklama güvenliği konusu ele alındı.

ABTA Destinasyon Servisi Müdürü Angela Hills yaptığı konuşmada, otellerde meydana gelen ölüm olaylarında, bir ihmal söz konusu ise otel yöneticisinin cinayetten yargılandığını belirterek, ‘‘Yunanistan‘da meydana gelen bir olayda, otelin havuzunda yüzen turist, filitrasyon sistemi ters yönde çalıştığı için boğuldu. Otel yöneticisi ve bakım görevlileri cinayetten tutuklandı. Eğer kötü bir duruma düşmek istemiyorsanız, görev verdiğiniz kişileri eğitip denetimleri gerçekleştirin‘‘ dedi.

Dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi otelcilerin mevzuatı ve yerel hukuku fazla bilmediğini belirten Hills, turizmcilerden FTO‘nun uygulama kılavuzuna uymalarını istedi. Tur operatörlerinin, her hangi bir olumsuzlukta FTO kılavuzuna göre hareket ettiğine dikkati çeken Hills, ancak bu kılavuzun Türk kanunlarının üzerindeymiş gibi değerlendirilmesi gibi bir düşünlerinin olmadığını söyledi.

İngiliz tur operatörü IGI‘nın müdürü Ian Greaves ise turistlerin sadece Türkiye‘de olumsuzluklar yaşamadığını anlatırken,:‘‘Dünyanın bir çok yerini geziyorum ve insanlar bana, ‘‘Yangın, trafik kazası ve salgın hastalıklar daha çok nerede oluyor?‘ diye soruyorlar. Özellikle şurada oluyor diyemiyorum. Çünkü bir çok iğrenç şeyi, dünyanın her hangi bir yerinde görebiliyorsunuz. Örneğin Londra‘daki bir otelde çok para vererek konaklıyorsunuz ama ne kadar kötü olduğunu görünce ‘Bu olamaz‘ diyorsunuz. Bundan dolayı şu ülkedeki oteller kötü bizimkiler çok iyi diyemiyoruz. Ancak Türkiye son yıllarda yolcu güvenliği, çevre ve tesisler konusunda önemli bir yol kat etti. Önümüzdeki yıllarda daha da iyi olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA