Kurtulmuş: Üslup Değil Üslupsuzluk Sorunu Var

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan kurtulmuş, siyasette üslup değil üslupsuzluk sorunu olduğunu söyledi.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan kurtulmuş, siyasette üslup değil üslupsuzluk sorunu olduğunu söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Tekirdağ‘da partisince düzenlenen mitingte halka hitap etti. "Üslupsuzluğa üslup diyerek hakaret etmeyelim" diyen Kurtulmuş, "Sadece seçim atmosferinde değil 8 senedir her gün kavga ediyorlar. İktidar ve ana muhalefet olarak kavga ediyorlar. Her gün birilerine laf yarıştırıyorlar. Hakaret ediyorlar ne yapacaklarını söylemiyorlar. Karşı tarafı hakaret ederek aşağılayarak öne çıkmaya çalışıyorlar." dedi.

8 yıldır birbirlerinin değirmenine kavga ile su taşıdıklarına dikkat çeken Numan Kurtulmuş, "Birbirlerini ötekileştirerek, birbirlerine kötü söz söyleyerek kendi taraflarını tahkim etmeye çalışıyorlar. Kendi taraftarlarını artırmaya çalışıyorlar. Yetmiyor, eski siyasetçileri de devreye sokuyorlar." şeklinde konuştu.

"DEMİREL‘İN AK PARTİ‘DE KAÇ MİLLETVEKİLİ VAR?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel‘i daha önce ziyaret ettiğini gazete kupürlerini göstererek anlatan Kurtulmuş, "9 sene sonra başka birisi Süleyman Demirel‘i ziyaret ettiyse bundan niye polemik çıkartıyorsunuz? Veya diyorsunuz ki; ‘Süleyman Bey‘in adamları sizin aranızda aday‘. AK Parti‘nin milletvekilleri listesinden 2002 ve 2007‘de acaba Süleyman Bey‘in kaç arkadaşı AK Parti‘den milletvekili adayı olmuştur? Hala kaç tanesi milletvekilidir? Bunu da millete söyleyin." ifadelerini kullandı.

"SİYASETÇİ, BİZİ BİRİ GÖZETLİYOR EVİ GİBİ ŞEFFAF OLMALI"

Siyasetin çok çirkin bir hale getirildiğini vurgulayan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Neredeyse görüşmeler üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Yetmiyor kasetler üzerinden siyaset yapılıyor. O kasetlere muhatap olanlar belki bireysel ahlak bakımından fevkalade tereddi içerisindeler. Biz hep söylüyoruz; siyasetçiler ‘Bizi Biri Gözetliyor Evin‘deki‘ gibi öylesine şeffaf olmalı. Herkes her an kendisini gözetliyor gibi camdan fanusun içinde yaşamalı. Bu onların bireysel günahları, bu onların bireysel suçları. Bu ne kadar büyük terbiyesizlik ve ahlaksızlıksa aynı şekilde kasetler üzerinden siyaset yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Bunun sonu yok. Bu eski siyasetin dili."