Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm hamlesini İzmir merkezli başlatmak üzere İzmir’e geldiğini söyledi. Günay, turizmin bereket ve zenginlik olduğunu belirtti.

Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:
Bakan Günay, 25 Mayıs 2011’de ihaleye çıkacak olan Karaburun Marinası alanında incelemelerde bulunarak Karaburun’da trafik kazalarını azaltacak yol yapım çalışmaları için Karayolları Genel Müdürü’ne talimat verdiğini bildirdi.

Bu bölgelerin turizme kazandırılması gerektiği üzerinde duran Günay şöyle konuştu: “Dünyada turizmde en önde giden 7 ülkenin arasındayız. Antalya şu anda 9 milyon turist aldı, binlerce insan da turizmden ekmek yiyor. Turizmin gelmesi demek, bereketin gelmesi, zenginliğin gelmesi anlamını taşıyor. Hedefimiz bu ve ben İzmir’e bunun için geldim. Kültür ve Turizm Bakanı olarak 4 yıldır çalışıyorum. Türkiye’yi aldığımız noktadan daha ileri bir hale getirdik. İzmir’de bir planlamalarda yerel yönetimlerin çok istekli davranmamasından dolayı bir yerinde sayma var. Burada hep birlikte olmalıyız” diye konuştu. Halkın seçtiği belediye başkanlarının başının tacı olduğunu ama Ankara’ya gelerek kendisiyle iş birliği yapmaları gerektiğine dikkat çeken Günay; doğayı, tarihi koruyarak sürdürülebilir, yepyeni bir turizm anlayışını İzmir’e getirmeye çalışacaklarını açıkladı. Yeşili yok etmeyen, denizi kirletmeyen bir yapılaşma anlayışıyla, damak tadını, geleneksel kültürü daha zengin, Avrupalıların sadece konaklamayacağı, hayatın içinde yer alan, gezen, Türk kültürü öğreneceği daha uzun süre kalacağı bir turizm planlamasını yapılması gerektiğine dikkat çeken Günay, Türkiye’nin yeni turizm hamlesini İzmir merkez olmak üzere başlatacağını vurguladı.

PARİS’E GİTMEYEN KOCAOĞLU’NA SİTEM ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Nisan’da imzaladığı EXPO İzmir başvurusunu teyit için Paris’e giden ekipte yer almayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sitem etti. Günay, şöyle konuştu: “Şehrin ev sahibi olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da Paris’e gitmesini isterdim. Ev sahibi sıfatını esas o taşıyordu ve Paris’e gitseydi çok yakışırdı. İzmir’i Akdeniz’in öbür ucunda Barselona gibi yapalım istiyoruz. Böyle bir potansiyelimiz var. İzmir için kurduğumuz hayal gerçekleşebilir. Başbakan, EXPO başvurusunu 28 Nisan’da imzaladı. Paris’e gönderildi . EXPO’yu İzmir’e getiriyoruz. İzmir Valisi ve Ticaret Odası Başkanımız Paris’e teyide gittiler.”

Kaynak: İHA