Eğitim-Sen‘den Basın Açıklamaları Sonrası Başlatılan Soruşturmalara Kınama

Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, yapılan basın açıklamalarının ardından üyelerine yönelik başlatılan soruşturmaları kınadı Konuyla ilgili Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) binasında bir açıklama yapan Savaş Ülkü, son zamanlarda oluşturulan baskılar nedeniyle bazı üyelerine soruşturmalar başlatıldığını iddia etti.

Eğitim-Sen‘den Basın Açıklamaları Sonrası Başlatılan Soruşturmalara Kınama
Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, yapılan basın açıklamalarının ardından üyelerine yönelik başlatılan soruşturmaları kınadı

Konuyla ilgili Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) binasında bir açıklama yapan Savaş Ülkü, son zamanlarda oluşturulan baskılar nedeniyle bazı üyelerine soruşturmalar başlatıldığını iddia etti. Ülkü "Anayasa‘da yerini bulan ve aynı zamanda Başbakanlık genelgeleriyle teminat altına alınan basın açıklaması yapma hakkımız sürekli soruşturmalar açılarak bir biçimde engellenmek ve bu yöntemlerle üyelerimiz yıldırılmak isteniyor. En son Bitlis‘te YGS mağduru öğrencilerimizle beraber onların sıkıntı ve taleplerine yönelik yapılan basın açıklamasının ardından üyelerimize yönelik soruşturmalar başlatıldı. KESK üye ve temsilcilerine yönelik başlatılan bu uygulamaları kınıyoruz. Her gün bir yenisi açılan soruşturmalara karşı hukuksal ve sendikal mücadeleyi geliştirerek cevap vereceğiz. Tüm bu anti-demokratik, hukuksuz uygulamaları kınıyor, kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA