Ab Enerji Komiseri’Nden Nabucco Hakkında Kafa Karıştıran Açıklama

Avrupa Birliği(AB) Enerji Komiseri Günther Öttinger, Die Zeit gazetesine verdiği demeçte, Nabucco boru hattı projesinin başarısız olma ihtimalinin hala mevcut olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği(AB) Enerji Komiseri Günther Öttinger, Die Zeit gazetesine verdiği demeçte, Nabucco boru hattı projesinin başarısız olma ihtimalinin hala mevcut olduğunu ifade etti. Öttinger, Avusturyalı OMVnin liderliğinde yürütülen ve altı ülkenin ortak olduğu proje için, ‘‘Nabucco’nun maliyeti milyarlarca Euro. Bankaları ve yatırımcıları bu projenin mantıklı olduğunu inandırmak kolay değil’’ sözlerini kullandı.

    Öttinger‘in Nabucco gibi büyük projelerin her zaman başarısızlıkla bitebileceğini, inşaatın başlamadan olacağı yönünde iddiaya girilmemesi yönündeki sözleriyle kafaları karıştırdı. AB tarafından desteklenen Nabucco Boru Hattı’nın gerçekleştiği takdirde yıllık 31 milyar metreküp gazı Avrupa’ya taşıması bekleniyor.

    Öttinger Die Zeit’e yaptığı açıklamada, bunun bir takım oyunu olduğunu ve sahadaki oyuncuların farklı oyun kültürlerine sahip olduğunu söyledi. Nabucco ile alakalı geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapılmış ve projenin inşaatının gecikmeli olarak 2013 yılında başlanacağı ve gaz akışı için ise en erken 2017 yılının öngörüldüğü belirtilmişti.