Milli Eğitim Bakanı Çubukçu: ‘Sefiller‘ Kitabı, Avukat Olmamı Sağladı

Manisa‘nın Soma ilçesindeki Özel Birlik İlköğretim Okulu‘nun 2.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu: ‘Sefiller‘ Kitabı, Avukat Olmamı Sağladı
Manisa‘nın Soma ilçesindeki Özel Birlik İlköğretim Okulu‘nun 2. sınıf öğrencileri, Hayat Bilgisi dersinde “Ünlülerin Çocukluk Anıları ve Meslekleri” adlı konuyu araştırmak için birçok ünlü kişiye mektup gönderdi. Mektuplara ilk cevaplar ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu‘dan geldi. Özel Kalem Müdürü, okula telefon ederek Cumhurbaşkanı Gül‘ün teşekkürlerini iletirken Bakan Çubukçu ise cevabi mektup yazdı.

Mektupta bir çocukluk hatırasını antalarak öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulunan Çubukçu, şunları kaydetti: ”Fransız şair ve yazar Victor Hugo’nun ‘Sefiller‘ adlı kitabını okuduğumda 12 yaşındaydım. Ekmek çaldığı için hapse giren ve 19 yıl sonra çıkan Jan Valjan’ın hikayesinden çok etkilenmiştim. Ahlâk, hukuk ve adalet gibi erdemler kadar güzel anlatılmıştı ki meslek seçimimde önemli bir rol aldı. Avukat olma hayalim ve arzum, bu klasik eserle pekişti.”

Bakan Çubukçu, mektubuna şöyle devam etti: ”Soma Özel Birlik İlköğretim Okulu’nun sevgili öğrencileri; diğer arkadaşlarım gibi normal bir okul çantasıyla da gitmezdim okula. Babamdan hediye olarak istediğim, büyük bir avukat çantam vardı. Nitekim idealistliğim, çocukluk hayalimi ileride gerçekleştirmemi sağladı. Dilerim ki kitabı, okumayı seven bireyler, idealleri ve hayalleri olan bir nesil olursunuz.”

Özel Birlik İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Ede de mektuplara karşılık veren Cumhurbaşkanı Gül ve Bakan Çubukçu‘ya teşekkür ederek, öğrencileri de bu çalışmalarından dolayı kutladı.