İmkb Gongu Bilici Yatırım İçin Çaldı

Geçtiğimiz hafta halka arz çalışmalarını tamamlayan ve 14 yıl aradan sonra Adana’dan gerçekleşen ilk halka arz olan Bilici Yatırım hisse senetleri “BLCYT” koduyla İMKB’de işlem görmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta halka arz çalışmalarını tamamlayan ve 14 yıl aradan sonra Adana’dan gerçekleşen ilk halka arz olan Bilici Yatırım hisse senetleri “BLCYT” koduyla İMKB’de işlem görmeye başladı. Başarılı bir halka arz gerçekleştiren ve 2.800 yatırımcının katılımıyla arzın 2,16 katı talep toplayan Bilici Yatırım hisse senetlerinin ilk işlem günü için İMKB’de gong töreni düzenlendi.

Açılış gongunu İMKB 1. Başkan Yardımcısı İbrahim Kurban, Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Başkanı İsmail Gülle birlikte çaldı.

Törende bir konuşma yapan Mehmet Ali Bilici, “Borsamıza, 14 yıl aradan sonra Adana’dan taşıdığımız içten bir Merhaba’ ile geliyor; bu camianın yeni üyesi olarak ‘Hoş bulduk’ diyorum. Artık, ‘halka açık şirketler kervanının en yeni üyesi’ olarak, biz de bu yolculuğa çıkıyoruz” dedi.

Halka açılma kararının, kurumsallaşma hedefi doğrultusunda alınmış stratejik bir karar olduğunu belirten Bilici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilici Ailesi olarak, 60 yıllık sanayi ve ticaret hayatımızda yeni bir dönüm noktasındayız. Bilici Yatırım’ı gelecek kuşaklara taşımak, ülkemiz ekonomisine katkısını daha uzun yıllar devam ettirmesine imkan vermek istedik. İstikrarlı, kârlı ve borçsuz bir şirket olarak yatırımcıların huzuruna çıktık. Bilici Yatırım’ın parlak geleceğine inanarak ve güvenerek hisse senetlerimize yatırım yapan yeni ortaklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların inanç ve güvenini boşa

çıkarmayacağız.”

BİLİCİ: BAŞIMIZI YASTIĞA RAHAT KOYMAK İSTİYORUZ

Bilici Ailesinin bugüne kadar yüzlerce kişiden oluşan bir aile olduğunu, artık binlerle ifade edilen çok büyük bir aile haline geldiklerini ifade eden Bilici, “Biz, her bir yatırımcımızı ailemizin bir parçası olarak görüyoruz. Dolayısıyla yeni ortaklarımızı kendimizden ayrı tutmayacağız. Akşamları yastığa başımızı koyduğumuzda iç huzuruyla uyuyabilmek için, artık düşünmemiz gereken binlerce ortağımız olduğunun idraki içindeyiz” şeklinde konuştu.

14 yıl sonra Adana’dan halka açılan ilk şirket olarak, SPK ve İMKB’nin başlatmış olduğu “Halka arz seferberliği” rüzgarını Adana’ya taşıyıp, seferberliğe katkı sunduklarını kaydeden Bilici, “Bilici Yatırım’ın halka açılmasının, Adanalı diğer şirketlere esin kaynağı olmasını arzu ediyoruz. Halka arz konusundaki deneyimlerimizi tüm Adana şirketleriyle paylaşmaya hazırız. Bizim açtığımız yoldan, Adana’dan yeni şirketlerin de borsaya gelmesini umut ediyoruz. Çünkü Adana’nın bu potansiyeli fazlasıyla var; Adana’ya da bu yakışır!..” dedi.

Bilici, şunları söyledi: “Kurumsal yönetim anlayışıyla yönetilen, yatırımcılarıyla büyüyen, yatırımcılarıyla kazanan ve kazancını ortaklarıyla paylaşan bir şirket olmak üzere bugün buradayız. Yeni ortaklarımızla birlikte ve onlardan aldığımız güçle; sağlıklı, istikrarlı ve kârlı büyümemizi devam ettirmek, yeni sektörlerin sunacağı fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak, mutlu müşterilerimizin ve çalışanlarımızın yanına mutlu yatırımcıları da eklemek istiyoruz.”

HİSSELERİN YÜZDE 23,60’I ADANALILARDA

Bilici Yatırım’ın 9-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen talep toplamada, arzın 2,16 katı talep toplanmış, bireysel taleplerin yüzde 44,67’si karşılanabilmişti. Hisse başına fiyatın 2,70 lira olduğu arza 2 bin 800 yatırımcı katılmış, 26,8 milyon liralık gelir elde edilmişti.

Adanalıların büyük ilgi gösterdiği halka arzda hisselerin yüzde 23,60’ı Adanalı yatırımcılar tarafından satın alınırken, İstanbul’dan gelen alımlar toplam satışın yüzde 35,92’sini oluşturmuştu. Üçüncü sırayı yüzde 4,93’lük payıyla İzmir almıştı.