Binali Yıldırım: İnternete yasak koymaya kalkan, karşısında beni bulur

Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, internet erişimine yasak getirileceği iddialarıyla ilgili olarak, "İnternete yasak koymaya kalkan, karşısında beni bulur.

Binali Yıldırım: İnternete yasak koymaya kalkan, karşısında beni bulur
Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, internet erişimine yasak getirileceği iddialarıyla ilgili olarak, "İnternete yasak koymaya kalkan, karşısında beni bulur. Ben internetin yaygınlaştırılması için çok ama çok gayret ettim." dedi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turkcell işbirliğiyle düzenlenen "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Erzincan‘dan gelen öğrencilerle Karaca Otel‘de görüşen Yıldırım, gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Türkiye‘nin yönetimini devraldıklarında ülkede 4 milyon internet kullanıcısı olduğunu kaydeden Yıldırım, "Biz bu sayıyı 34 milyona çıkardık. Bu gidişi kimse frenleyemez, kimse durduramaz. Olsa olsa internetin mağduriyetlere, ocakların sönmesine, insanların mahvolmasına yol açacak amaçlarla kullanımına karşı toplumun mücadele etmesi lazım." şeklinde konuştu.

BAŞKAN KOCAOĞLU‘NUN EXPO HEYETİNE KATILMAMASINI ELEŞTİRDİ

Gazetecilerin bir sorusu üzerine, İzmir‘in EXPO 2020 adaylığı için Fransa‘nın başşehri Paris‘e giden heyete Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun katılmamasını da değerlendiren Binali Yıldırım, EXPO‘nun şehir için büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Kocaoğlu‘nun, belediyeye yönelik operasyon sebebiyle Paris‘e gitmediği yönündeki iddialara da değinen Yıldırım, "EXPO 2020 sözkonusu olduğunda, başka konular teferruat kalır. Tabii bu konuyu kendisine sormanızda fayda var." dedi.