Tunceli'de PKK'ya büyük darbe

Terör örgütü PKK'nın, Erzurum, Bingöl ve Tunceli'nin Pülümür ile Nazimiye ilçeleri kırsalındaki "ana üslenme" bölgeleri imha edildi. Güvenlik güçlerinin kullanılmaz hale getirdiği 11 sığınıkta, onlarca kilo patlayıcı ile yüzlerce kilo gıda maddesi ele geçirildi.

Tunceli'de PKK'ya büyük darbe
Tunceli'de güvenlik güçlerinin başlattığı hava destekli operasyonlarda, terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuruldu.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, sürdürülen operasyonlarda PKK'nın Erzurum, Bingöl, Tunceli'nin Pülümür ile Nazimiye İlçesi kırsalındaki teröristlerin kışın kullandıkları ana üslenme bölgesinin tespit edilerek, kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

Valilik açıklamasında, 11 sığınağın kullanılmaz duruma getirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "10-11 Mayıs 2011 tarihinde ilimiz Pülümür İlçesi Kızılmescit bölgesinde yapılan operasyon esnasında 1 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı madde ile içerisinde muhtelif gıda malzemeleri, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel doküman olan 11 adet sığınak bulunmuştur."

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Pülümür'de askerin geçiş güzergahına yerleştirilen patlayıcı maddenin, 15 kilogram ağırlığındaki tahrip gücü yüksek, el yapımı uzaktan kumandalı bir bomba olduğu belirtildi.

Ayrıca, kullanılmaz hale getirilen sığınaklarda bomba yapımında kullanılan onlarca kilogram amonyum nitrat, patlayıcı madde ile yüzlerce kilo yaşam malzemesi ve gıda maddesinin de ele geçirilerek, imha edildiği öğrenildi.