Kadın Milletvekili Adayları Konak Kent Konseyinde Biraraya Geldi

Konak Belediyesi Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin olağan aylık toplantısı İzmirli kadın milletvekili adaylarının buluşma noktası oldu.

Kadın Milletvekili Adayları Konak Kent Konseyinde Biraraya Geldi
Kadın milletvekili adayları siyaset ve projelerden önce son yıllarda kadına gösterilen şiddet ve tecavüzün artış nedenlerini masaya yatırdılar, tartışlar ve seçildikleri takdirde öncelikle şiddet konusuna çözüm bulacakları konusunda görüş birliğine vardılar. Kadın milletvekili adayları şiddete dur demek ve pozitif ayrımcılık yapmak için kadınların oylarına talip olduklarını ifade ettiler.

Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda bir araya gelen CHP’den Seniye Nazik Işık, Elif Tataroğlu, AK Parti’den İlknur Denizli, DP’den Ezgi Yaman, Özlem Başkaya ve MHP’den Serap Özöktem bağlı bulundukları siyasi partilerin kadınlara yönelik projelerini, kadın meclisi üyeleri ve semt merkezlerinde eğitim gören kadınlar ile paylaştılar. Tüm adayların ortak projesi ise; iş hayatında kadının daha çok yer almasını sağlamak oldu. Milletvekili adayları ayrıca, giderek artan şiddete, tecavüze uğrayan, ezilen hemcinslerinin haklarını korumak ve ceza yasalarında gerekli değişiklikler yapılması konusunda girişimlerde bulunacakları sözünü verdiler.

Kaynak: İHA