Türk Dil Bayramı Ve Yunus Emre‘yi Anma Haftası

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türk dilini korumanın, geliştirmenin ve bozulmasını önlemenin vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, Yunus Emre‘nin Türk dilini en güzel şekilde kullanan ulusal şairlerden biri olduğuna işaret etti.

DSP Genel Başkanı Türker, 734. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre‘yi Anma Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Türker, dilin bir ulusun kuşaklar boyu kültürünün en önemli aktarım aracı olduğunu hatırlatarak, "Dil, tarih hafızasını da içeren en önemli değerdir. Toplumsal kimliğimizin en önemli unsurlarından olan dilimizi korumak, geliştirmek ve bozulmasını önlemek, hepimizin vatandaşlık görevidir" ifadelerini kullandı.

Türker, bir ulusu birleştiren en önemli unsurun dil olduğunu kaydederek, "Dil, bir ulusun kuşaklar boyu kültürünün en önemli aktarım aracı olduğu gibi tarih hafızasını içeren en önemli değerdir. Toplumsal kimliğimizin en önemli unsurlarından olan dilimizi korumak, geliştirmek ve bozulmasını önlemek, hepimizin vatandaşlık görevidir" dedi.

Yunus Emre‘nin Türk dilini en güzel şekilde kullanan ulusal şairlerden olduğuna dikkat çeken Masum Türker, "Onun kullandığı yalın ama şiirsel dil ve dille günümüze kadar taşıdığı felsefe, sadece Türkiye‘de değil, tüm dünyada kuşaklar boyunca hafızalardaki yerini koruyacaktır" açıklamasında bulundu.

Masum Türker mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti‘ni ulus yapan Türk dilinin sonsuza dek yaşatılması temennisiyle Türkçe‘nin devlet dili olmasını sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey‘i ve edebiyatımızın büyük ustası Yunus Emre‘yi saygı ve minnetle anıyor, milletimizin Türk Dil Bayramı‘nı kutluyorum."

Kaynak: İHA