Suriye Konsolosu Haitham Saad, Suriye‘deki Olayları Değerlendirdi

Suriye‘nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad, Suriye‘de yaşanan olayları dış güçlerin gerçekleştirdiğini savundu.

Suriye Konsolosu Haitham Saad, Suriye‘deki Olayları Değerlendirdi
Saad, yaptığı açıklamada, Suriye‘nin yabancı güçler tarafından zayıf düşürülmeye çalışıldığını ifade ederek, "Suriye‘de olan olayların dış güçlerin parmağı olduğunu düşünüyuruz. Bu Suriye halkının tamamının düşüncesi değildir. Yabancı güçler Suriye‘de istikrarı istemiyorlar. Bölgedeki Amerika ve İsrail planına karşı gelen tek Arap ülkesidir. Lübnan ve Filistin halkının direnişini destekleyen birinci ülkelerden de birisidir Suriye. Bu sebeplerden dolayı Amerika, İsrail ve yabancı ülkeler Suriye‘nin

zayıflığını isterler. Suriye‘deki olumsuzluklar tüm bölgeyi etkileyebilir. Bunlardan birisi de Türkiye‘dir. Ancak Suriye halkının bilinci bunun gibi davranışları çökertecektir. Suriye stratejik ülke konumunu koruyacaktır Ortadoğu‘da. Demokrasiden ve haktan yana olduğunu koruyacaktır. Devlet Başkanımız Esad bir çok yeni reform açıkladı. Hem siyasi hem de demokrasi anlamında" dedi.

Saad, Suriye Devlet Başkanı Esad‘a destek verilmesini isteyerek, "Olağan üstü hal durumunun kalkması ve gösteri özgürlüğü ve yeni seçim yasası, uluslararası en üst seviyede yasalar çerçevesindeki reformları açıklamıştır. Suriye‘de demokrasi ve reformu isteyenlerin biraz beklemesi gerekiyor.

Türkiye‘deki kardeşlerimizin anlamasını istiyoruz ve Suriyeli kardeşlerinin yanında olmalarını istiyoruz. Beşar Esad reformuna destek verilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA