Prof.Dr.Gürgen, ‘Her Ay Bir Reklam Arası‘na Konuk Oldu

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Akdeniz Reklamcılar Derneği‘nin ortak girişimi ile her ay gerçekleştirilen ‘Her Ay Bir Reklam Arası‘ adlı projesinin son etkinliği Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu‘nda gerçekleşti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkanı Cihan İşbaşı‘nın yanı sıra öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinliğin konuğu ‘Markayı Marka Yapmak‘ konusu ile Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen konuk oldu.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık yaptığı açılış konuşmasında, “Etkinliklerimizin sonuncusu gerçekleştirdiğimiz bugünde öncelikle bizimle işbirliklerinden ve eğitime verdikleri desteklerden dolayı Akdeniz Reklamcılar Derneği‘ne teşekkürlerimi sunuyorum. Son reklam arasında iletişim alanına eşsiz katkıları olan hocamızı görmekten son derece mutluyum. Değerli hocamız bilgi birikimleri ile bizlere ve öğrencilerimize katkı sağlayacaktır. Bunu fakültemiz adına şans olarak görüyorum” dedi.

Konuşmasına iletişim alanına nasıl girdiğini anlatarak başlayan Prof. Dr. Haluk Gürgen, “İletişimin hangi alanında olursanız olun farklılaşmak istiyorsanız tasarım yeterliliğimizi geliştirmeliyiz. Bunun içinde güzel ve estetik olanı yakalamak gerekir. Ayrıca anlattığınız her şeyin bir öyküsü olmalı. Düzenli olarak iyi film izlemeli, iyi bir kitap okumalı her türlü bilgiden haberdar olmalısınız” dedi.

Reklamlarda mizahın önemine de değinen Prof. Dr. Gürgen, “Reklamlarda hedef kitlemizin sınırlarını iyi belirlemeliyiz. Ayrıca empati kurmalı, karşımızdakini önemsemeliyiz” diye konuştu.

İlgiyle izlenen etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Gürgen‘e katkılarından dolayı çiçek takdim edildi.

Kaynak: İHA