Mhp‘lilerden Bahçeli‘ye ‘Püskevit‘ Desteği

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Teşkilatı, Genel Başkanları Devlet Bahçeli‘nin "Püskevit" açıklamasına destek amacıyla partililere ve ilçe esnafına büskivi lokum dağıttı.

Mhp‘lilerden Bahçeli‘ye ‘Püskevit‘ Desteği
12 haziranda yapılacak genel seçimler öncesinde sandık görevlilerine bilgi vermek amacıyla MHP İlçe Teşkilatında toplanan partililer, toplantı öncesi Genel Başkanları Devlet Bahçeli‘nin "Püskevit" sözüne destek vermek amacıyla büskivi lokum dağıttı.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, Bahçeli‘nin "Püskevit" sözünü dil sürçmesi sonucu söylemediğini, geleneğimizde var olan bir söylemle mesaj vermek istediğini söyledi. Yüksel, sandık görevlilerine bilgi vermek amacıyla toplandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Hepinizin malumu genel başkanımızın bir söylemi vardı. Başkanımızın telaffuzunu bir söyleme tarzı olarak algılayanlar oldu. ‘püskevit‘ hikayesiyle ilgili arkadaşlarımızın genel bir talebi oldu. Unutulan bu geleneğimizi yeniden canlandırmak istedik.

Anadolu‘nun özellikle Torosların unuttuğu ‘püskevit‘ geleneği böylelikle biraz daha gelişecek. Toplumun belli kesimi tuzu kuru insanlar. Bunu algılamadan çıkış yaptılar. Sanki dil sürçmesi, bu kelimeyi kullanamıyor gibi algıladılar. Türk toplumu geçmişini, bunun anlamını çok iyi biliyor. Bu söylem internette tıklanma rekoru kırmış. Biz de toplumun bu refleksine karşılık bu Cuma günü İlçe Teşkilatı olarak ‘püskevit günü‘ ilan ettik. Komşularımıza ikramda bulunacağız"

Konuşmasının ardından bisküvi-lokumun nasıl yenildiğini tarif eden Yüksel, lokumu iki bisküvi arasına koyarak yedi ve ardından partililere ikramlarda bulundu. Partililere yapılan ikramdan sonra ilçe başkanı ve partililer komşulara bisküvi lokum ikram etti. Komşular arasında CHP‘nin seçim bürosu da olunca esprili konuşmalar yaşandı. Seçim bürosu önünde bulunan CHP İlçe Başkanı Eşref Uysal ve CHP Antalya Milletvekili 12. sıra Adayı Mehmet Ali Yılmaz‘a da bisküvi lokum ikram edildi. İkramdan memnun olan

CHP‘liler teşekkür ederek ikramları kabul etti. CHP‘lilere ikram yapılırken CHP‘li Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç seçim bürosuna gelince başkana ikramda bulunuldu. Özgenç de, "Komşu olduğumuz için biz de ikramlardan faydalandık. Teşekkür ediyoruz ve afiyetle büskeviti yiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA