Matematik Olimpiyatlarını Kazanan Öğrenciler Madalyalarını Aldı

İskenderun Gülen Koleji‘nde düzenlenen 3. Matematik Olimpiyatları ödül töreni büyük ilgi gördü.

İskenderun Gülen Koleji‘nde düzenlenen 3. Matematik Olimpiyatları ödül töreni büyük ilgi gördü.

Gülen Koleji tarafından İskenderun genelinde ilköğretim okullarında 5, 6 ve 7. sınıflarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen matematik olimpiyatları sonuçları açıklandı. Öğrenci, veli okul müdürleri ve öğretmenleri de yarışma sonuçlarını öğrenmek için Gülen Koleji salonunu doldurdular.

Ödül törenine katılan Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaparak, "Matematik dersini seven öğrenciler her zaman başarılı olur ve bu başarı diğer derslerine yansır. Artık matematiği öğrencilerimiz severek öğreniyor. Bundan en büyük etken de yine öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile oluyor" dedi. Milletvekili Karasayar, "Gülen Koleji‘nin İskenderun’da üç yıldan bu yana düzenlediği metematik olimpiyatları sayesinde öğrenciler arasında tatlı bir rekabet oluşuyor ve bu rekabet de öğrenciler arasındaki başarı grafiğini artırıyor” ifadesini kullandı.

Gülen Koleji Müdürü Mustafa Üsküplü ise Türk Milli Eğitimi`nin genel amaçları doğrultusunda; İskenderun`da ilköğretim okulları arasında matematiğe olan ilgiyi artırmak, öğrencinin matematik seviyesini görmesini sağlamak için bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Müdür Üsküplü, bu olimpiyatların öğrencilerin kendine güven duygusunu geliştireceğini, gönüllü çalışma bilincine sahip olmasını sağlayıp, okulunu temsil etme bilincini kazandıracağını vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Yarışma sonucunda 5.nci sınıflarda Halil Kuzkaya, Merve Bozkurt, Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim okulundan Nihal Ayçiçeği, 6.ncı sınıflarda Beş Temmuz İlköğretim Okulundan Melike Sinem Şen, M.Gamze Şenocak, ve Gülben Kahraman, 7.nci sınıflarda ise Demir-Çelik İlköğretim okulundan Furkan Emre Arıtı, Abdulkerim Kocabaş İlköğretim Okulundan Ahmet Açıkalın ve Mithatpaşa İlköğretim Okulundan Salih Uğur altın madalya kazanırken, öğretmen ve müdürlerine de başarı belgeleri ve plaket takdim edildi.