Kars‘ta ‘Toplum Destekli Elbirliği İle Kardeş Aile Projesi‘ Başlatıldı

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından, ‘Toplum Destekli Elbirliği ile Kardeş Aile Projesi‘ başlatıldı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından, ‘Toplum Destekli Elbirliği ile Kardeş Aile Projesi‘ başlatıldı. Proje ile ilgili yapılan açıklamada, toplum hayatının, fertler arasında yardımlaşmaya, işbölümüne ve işbirliğine dayandığı vurgulanıyor. Yoksul ve düşküne acımak, insan ruhunun en tabi duygusu olduğu, fakat yalnız acıyıp geçmenin hiçbir şeye yaramadığı ifade ediliyor.

Bu nedenle toplumda var olan tüm dinamikleri harekete geçirerek elde bulunan imkanları kullanmak suretiyle çocukların suça itilmelerini önlemek düşüncesinde olunduğu açıklanıyor. Böylelikle, Kars‘ta sosyal ve ekonomik yönden risk gurubunda bulunan çocukların ve gençlerin ilgili kurumlar ve sorumluluk sahibi gönüllü vatandaşlar tarafından desteklenerek mevcut durumlarının bir nebzede olsa iyileştirilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

"PROJE İLE YOK OLMAYA YÜZ TUTMUŞ YARDIMLAŞMA OLGUSU YENİDEN OLUŞTURULACAK"

Proje ile mevcut durumları nedeni ile sosyal aktivitelerden faydalanamayan çocukların ve gençlerin mümkün olduğunca kurumların hizmet ve imkanlarından faydalanmalarının sağlanacağını belirtiliyor. Açıklamada, günümüzde yok olmaya yüz tutmuş yardımlaşma olgusunun yeniden kazanılmasını temin edebilmek. İmkanlar dahilinde çocuklara sportif faaliyetlerde bulunmalarını özendirmek. Çocuklara sosyal içerikli çalışmalarda bulunmalarını sağlamak amacıyla, Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenecek konularda resim, müzik, bilgisayar eğitimi, folklor, tiyatro satranç benzeri kurslar düzenlemek.Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte çocuklara istekli ve kabiliyetli oldukları sportif faaliyetlere yönlendirerek sportif faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak. Maddi imkansızlıklar sebebi ile Dershaneye gidemeyen ya da derslerinde başarıyı artırmak isteyen öğrencilere Üniversite ile işbirliği yapılarak yerinde ders almalarını sağlamak. Çıraklık ve Yaygın Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak, meslek edinmek isteyen çocukların açılacak olan kurslara yönlendirmek.İl merkezindeki maddi imkanı olmayan vatandaşların, maddi imkanı yerinde olan gönüllü vatandaşlar ile tanıştırmak ve kendilerine maddi ve manevi yönden destek sağlamak.Gençleri kültür ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek sonuç itibariyle mutlu kılmayı amaçlanıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşların, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Mahalle Muhtarlıkları ile birlikte tespit edilerek proje hakkında bilgilendirilecekleri iletiliyor. Gönüllü kardeş ailelerin ise, tespiti yapılan ihtiyaç sahibi ailelerle tanıştırılacakları, projeye katılmak isteyen vatandaşların ise, 0474 212 47 00 nolu telefondan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğine ulaşıp, yardıma muhtaç aileler ve projenin işleyişi hakkında bilgi alabilecekleri belirtiliyor.