Balıkesirli Kadın Çiftçilere Ücretsiz Süt Güğümü Dağıtıldı

Balıkesir Tarım İl Müdürlüğü, günlük 40 litre ve üzerinde süt üreten kadın çiftçilere, ücretsiz güğüm dağıttı.

Balıkesirli Kadın Çiftçilere Ücretsiz Süt Güğümü Dağıtıldı
Balıkesir Tarım İl Müdürlüğü, günlük 40 litre ve üzerinde süt üreten kadın çiftçilere, ücretsiz güğüm dağıttı. Proje kapsamında sekiz ilçede toplam bin 200 çiftçiye, üç günlük eğitimin ardından süt güğümleri teslim edilecek. Eğitimlerde süt sağımı, hijyen, hayvan bakım besleme ve sütün muhafazası konuları anlatılacak. Proje kapsamında Balıkesir merkez, Dursunbey, Bigadiç, Sındırgı, Savaştepe, İvrindi, Kepsut ve Balya ilçeleri yer alıyor.

Balıkesir Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından finansmanı sağlanan ve Tarım İl Müdürlüğü‘nce uygulamaya koyulan süt güğümü dağıtım projesi, Dursunbey ilçesinde başladı. Dağıtım törenine AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Balıkesir İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, Tarım İl Müdürü Engin Sancı, Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Bayram Ali Alanlı, Dursunbey Tarım İlçe Müdürü Hüdaverdi Ata, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Tarım İl Müdürü Sancı, pojenin uygulanmasıyla küçük ölçekli üreticilerin, sütün sağımından sonra toplama merkezlerine ulaştırılması sırasındaki taşıma şartlarının iyileşeceği söyledi. Çiğ sütün daha hijyenik şartlarda muhafazasının da sağlanacağına işaret eden Sancı, "Proje sayesinde sütte kalite yükselecek ve pazar değeri artacaktır. Projeden yararlanacak üreticilerimizin gelirinin arttırılması ve daha hijyenik süt ürünlerinin elde edilmesi sağlanacaktır. Dolaylı olarak süt sığırcılığının gelişmesine katkı yapılacaktır." dedi.