Tbmm Başkanvekili Sadık Yakut: Engelliler 100 Lira Taksitle Ev Sahibi Oldu

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Engelliler Haftası kapsamında yaptığı Altı Nokta Körler Derneği ve Anadolu Sakatlar Derneği ziyaretlerinde, engellilere aylık 100 TL taksitlerle ev yaptırdıklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımıza en verimli çalışmalar bizim dönemimizde oldu." dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Engelliler Haftası kapsamında yaptığı Altı Nokta Körler Derneği ve Anadolu Sakatlar Derneği ziyaretlerinde, engellilere aylık 100 TL taksitlerle ev yaptırdıklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımıza en verimli çalışmalar bizim dönemimizde oldu." dedi.

    TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, milletvekili adayları Op. Dr. İsmail Tamer ve Mehmet Adıgüzel, Engelliler Haftası nedeniyle Kayseri‘de engelli dernekleri ziyaret ederek, onların sorunlarını dinledi. Milletvekili adayları ilk olarak Altı Nokta Körler Derneği‘ndeki görme engellilerle bir araya geldi.

    Burada sorunları hakkında bilgiler veren Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Saadettin Kulkul, "Engellilerle ilgili çalışmalarda çeşitli kurumlarımız birlikte çalışmalar yapıyorlar. Bu durumu şükranla ve minnetle izliyoruz. Özürlülerle ilgili olarak özürlü derneklerinde görüşlerine başvurulması ve bu görüşlerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. TBMM tarafından Uluslararası birleşmiş milletler engelli hakları sözleşmesi onaylandı. Bu konuda emeği geçen tüm milletvekillerimiz ve gelecekteki milletvekillerime şükranlarımız sunuyoruz." dedi.

    TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise, özürlü vatandaşların sosyal, siyasi ve ekonomik haklarıyla ilgili en verimli çalışmaların AK Parti iktidarı döneminde yapılmaya başlandığını belirtti.

    "Bundan sonra yapılacak yasal düzenlemelerde sizlerin tekliflerini değerlendireceğiz." diyen Yakut, "İsteklerinizin içerisinde en önemli konulardan biri de gördüğümüz kadarıyla toplu taşıma konusu. TBMM açıldıktan sonra bu isteklerinizi gündeme getireceğiz. Kayseri‘de uygulamasını yaptığımız TOKİ ile engellilerimizi ev sahibi yaptık. Büyükşehirlerimizde 100 TL karşılığında ev yaptırıyoruz ve yaptırmaya da devam edeceğiz. Kayseri‘de 830 evin kurası çekildi, ancak bu yeterli gelmedi. Milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarla yeniden 830 dairelik bir çalışma daha gerçekleşecek. Bunlardan sizler de istifade edebileceksiniz." şeklinde konuştu.

    Konuşmalardan sonra dernek başkanı Saadettin Kulkul, Sadık Yakut ve İsmail Tamer‘e Altı Nokta Körler Derneği‘nin isminin nasıl oluştuğuyla ilgili bilgiler verirken, yaptığı espriler dinleyenleri kahkahaya boğdu.

    Anadolu Sakatlar Derneği ziyaretinde ise Dernek Başkanı Osman Kılıç, yaptıkları projeleri anlattı. Kılıç, milletvekillerine projelerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

    Milletvekili adayı Op. Dr. İsmail Tamer de engellilerin artık toplumda acınacak halde değil, tam tersine kendi çabaları ve yaptıkları çalışmalarla toplumda bir yer edindiklerine değindi.

    TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da, "Bizim temel felsefemiz şu; insanlar, doğuştan ya da sonradan engelli olabilir. Ancak genel anlamda engellilerimizi hiç kimseye muhtaç olmadan, devletten sosyal devlet anlayışı içerisinde kendi problemlerini çözen, maddi olarak ta kimseye muhtaç olmadan yaşamaları için çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.