Nuri Ergin, Duruşmada Hakime Su Şişesi Fırlattı

Kamuoyunda Karagümrük Çetesi olarak bilinen çıkar amaçlı suç örgütünün lideri Nuri Ergin adam öldürmeye azmettirmek suçundan hakkında verilen müebbet ağır hapis cezasınınYargıtay tarafından bozulmasının ardından hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada, mahkeme başkanı Nurettin Ak‘a plastik su şişesi fırlattı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde 7 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanıklar Nuri Ergin, Tuncer Gülşen, Erkut Yergüder ve Erkan Esengin hazır bulundu. Sanıklar arasındaki geçmişten kalan husumet nedeniyle davanın diğer sanıkları ile Nuri Ergin ayrı ayrı hakim karşısına çıktılar. Bozma ilamına karşı söyleyecekleri sorulan ve savunmalarını yapan tutuklu sanıkların duruşma salonundan çıkarılmasının ardından tutuklu sanık Nuri Ergin mahkeme salonuna alındı.

Yargıtayın bozma ilamına karşı kendisine söz hakkı verilen Ergin, ‘‘Takdir mahkemenindir. Olayların faili benim, talimatları ben verdim. Karar aşamasına kadar duruşmalara gelmek istemiyorum‘‘ şeklinde konuştu. Ergin daha sonra ağabayi Nejat Ergin ile ilgili tehditvari cümleler kullanması üzerine mahkeme başkanı Nurettin Ak tarafından, ‘‘Tehdit etmeye başladın gene. Ne yapsaydık? Zaten suçlarını kabul ettin. İstersen sana bir gün verelim o gün boyunca konuş. Şimdi savunmanı kısa kes‘‘ denilerek uyarıldı.

Hasta olduğu halde duruşmaya katıldığını ve serumlarını koparıp geldiğini belirten Ergin, zamanının çok olduğunu ve bir daha duruşmalara gelmeyeceğini aktardı. Ergin‘in tehditler savurmaya devam ederek konuşmaya devam etmesi üzerine Başkan Ak Ergin‘in salondan çıkarılması talimatı verdi. Bunun üzerine Nuri Ergin, Başkan Ak‘a yönelik küfürler savurarak elindeki plastik su şişesini kürsüye doğru fırlattı. Mahkeme heyetinin olduğu kürsünün bir kısmı ıslandı.

Mahkeme heyeti, duruşmada olay çıkaran Nuri Ergin‘in duruşmalardan yasaklanmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti esas hakkında mütalaasını hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Savcılığı‘na gönderilmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası cezaevi araçlarına götürülen tutuklu sanıklar Tuncer Gülşen, Erkut Yargüder ve Erkan Esengin, diğer tutuklu sanık Nuri Ergin‘e yönelik küfürler savurarak, ‘‘Bu devlet sana kedisini bile teslim etmez Nuri‘‘ dediler.

Daha sonra çıkarılan Nuri Ergin de yine küfürler savurarak, ‘‘Silivri çetesi sizi çözdüm. Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Hasan Atilla Uğur, Hanefi Avcı sizi affetmeyeceğim‘‘ şeklinde bağırdı.

Kaynak: İHA