Elektrikli Aracın Üretimi Ekim Ayında Başlıyor
Adana‘da, henüz satışa sunulmayan Renault‘un elektrikli aracı Fluence Z.E‘in tanıtımı ve test sürüşü yapıldı. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, ekim ayından itibaren üretime başlayacaklarını söyledi.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, bu araçların özellikle petrole bağımlılığı azalttığını, zehirli gaz salınımı yapmaması nedeniyle çevreci olduğunu söyledi. Elektrikli araçta liderliği hedeflediklerini belirten Aybar, Renault‘un 4 farklı araç tipinin 2011 ve 2012 yıllarında seri üretime başlatacak dünyadaki öncü marka olduğunu bildirdi. Renault Grubu‘nun elektrik motorlu otomobil seri üretimi hedefinin gerekleştirilmesinde Fluence Z.E‘nin çok önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Aybar, "Oyak
Renault‘da 2010 yılının son günlerinde ön seri üretimleri başarıyla başlayan Fluence‘in seri üretimine ise ekim ayından itibaren başlayacağız. Böylelikle hem Türk otomotiv sanayisinde bir ilke daha imza atılacak hem de dünya sanayisinin devrimsel nitelikteki değişimde sanayimiz öncüler arasında yer alacak" dedi.
Elektrikli motorlu araçları geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Aybar, İstanbul, Ankara ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri ile bu konuda anlaşma yaptıklarını ifade etti.
Vali Atış da, aracın kullanımının çok rahat olduğunu, çevre ve gürültü kirliliğine yol açmadığını ifade etti. Atış, İl Özel İdaresi‘ne bu araçtan almak için sipariş verdiklerini söyledi.
Valilik bahçesine bir kamyonetle getirilen elektrikli araç, tanıtımdan sonra yine kamyonete yüklenerek götürüldü.
