E okul veli bilgilendirme sistemi (e-okul ilköğretim lise)

E okul veli bilgilendirme sistemi yaz tatili yaklaştıkça velilerin ziyaretçi akınına uğruyor. E okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde velisi oldukları öğrencileri kolaylıkla takip edebilen anne – babalar sistemden oldukça memnun. E okul veli bilgilendirme sistemi için öğrenciye ait bilgelerin girilmesi yeterli oluyor.

E okul veli bilgilendirme sistemi (e-okul ilköğretim lise)
E okul veli bilgilendirme sistemi velilerin işini oldukça kolaylaştırdı. E okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde çocuklarının tüm bilgilerine rahatlıkla uğraşan veliler, bu sayede büyük bir yükten de kurtulmuş oldu.

E okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencilerin ders notları ve devamsızlık durumlarını rahatlıkla takip eden veliler, gerekli önlemleri de bu sayede alma fırsatı buluyor. çocuklarının kırık notlarını anında görebilen veliler duruma da anında müdahale etme fırsatı buluyor.

VELİ TOPLANTILARI TARİHE Mİ KARIŞIYOR

E okul veli bilgilendirme sisteminin ardından veli toplantıları da unutulmaya yüz tuttu. Daha önceki yıllarda özellikle öğrencilerin başarı durumu hakkında ailelere bilgi vermek isteyen okul yönetimleri, sıklıkla veli toplantıları düzenliyordu. Ancak E okul veli bilgilendirme sistemi devreye girdikten sonra öğrenciye ait tüm bilgiler bu veritabanına aktarılıyor ve veliler öğrencilerin okul durumlarına kısa sürede ulaşabiliyorlar.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ


OKUL ÖNCESİ EĞİTİM İÇİN DE E OKULA KAYIT YAPILACAK MI?

Bilindiği gibi okul öncesi eğitim zorunlu hale geliyor. Peki, okul öncesi eğitim için kayıt da e okul sisteminden mi yapılacak;

Anasınıfında okuyan öğrenci bilgileri e-Okul’ a kaydedilecektir. Anasınıfında okuyan öğrencilere okul numarası verme zorunluluğu olmamasına rağmen kayıtlarının yapılabilmesi için okulda kullanılmayan ve diğer öğrenci numaralarıyla çalışmayacak bir aralıktan başlanarak geçici numara verilmelidir. Sistem her okuldaki öğrenci bilgisinin tek olmasına izin vermektedir. Bundan dolayı bu durumda olanlara tek bir numara verilemez.

Her öğrenci için ayrı bir numara verilmelidir. e-Okul sisteminde anasınıfı öğrencilerine okul numarası vermeden kaydetme imkanı bulunmamaktadır. Öğrencilere numara vererek kaydettikten sonra eğer aynı okulda devam ediyorlarsa aynı numarayla devam etmeleri sağlanabilir.

Sağlanamıyorsa da numara değişikliği yapılabilir. Öğrenci başka bir okulda 1. sınıfa devam edeceği zaman bilgileri sistemden çekildiğinde numarası otomatik olarak boşa çıkar.

Herhangi bir nedenle bilgisi sistemden çekilemeyen öğrenciler için numaralar ancak ölüm ve öğrenim çağı dışına çıkma durumunda kullanılabilir. Bu durumda olan öğrencilere ulaşılabiliyorsa kayıt yaptırdıkları okula bilgilerinin çekilmesi sağlanmalıdır.

E-OKUL KULLANICI ADI VE ŞİFRE GİRİŞ HATALI İSE NE YAPMAK GEREKİR

E-Okul için gerekli olan kullanıcı kodu ve şifreler İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MEBBİS yöneticilerince verilmektedir. Okul kullanıcılarının bir defalık MEBBİS’ te kullandıkları kullanıcı kodları ve şifreler e-Okul’ a aktarılmıştır.

Bundan sonraki değişiklikler tamamen e-Okul üzerinden yapılacaktır. Her iki sistemin şifresi ayrı olarak tutulabilir. Değişiklikler birbirini etkilemez. Kullanıcı kodu ve şifresi olmayan okullar bulundukları illerdeki Bilgisayar ve Ağ Sistemleri Yöneticileriyle bağlantı kurmalıdır

ÖĞRETMENLERE BÜYÜK KOLAYLIK GETİRYOR

Öğretmenler için de e okul birçok kolaylık getiriyor. Çocuklarının eğitimi ve bilgilenmesi için ellerinden geleni yapan öğretmenlerimiz e okul sayesinde öğrencilerin durumları konusunda velileri daha kolay bilgilendirebilecek.

Öyle ki sınav sonuçları yanı sıra ders notlarını da e okul sistemine girerek çeşitli değerlendirmelerini burada yayınlayabilecek.

Çocuklar hakkındaki durum değerlendirmelerini e okul sistemine girerek velileri bilgilendirebilecek. Öğrenciler için testler hazırlayıp bunları e okul ile onlara ulaştırabilecek.