Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Fahrettin Keskin, Marmarabirlik‘te…

Aynı zamanda bir zeytin üreticisi olan AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Fahrettin Keskin, Marmarabirlik’i ziyaret edip Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve diğer yöneticilerle bir araya geldi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Fahrettin Keskin, Marmarabirlik‘te…
Marmarabirlik yöneticilerinin sıkıntılarını Yönetim Kurulu üyelerinin dertlerini dinleyen Keskin, “Gemlik tipi zeytinin ilçe bazında değil de bölgesel duruma getirilmesi, ihracatta zeytinyağına verilen desteğin hammadde olan zeytine de verilmesi ve zeytin ihracatından alınan bin 300 avroluk fonun kaldırılması konusundaki talepleri biliyoruz. Ben doğrudan Tarım Bakanlığı düzeyinde bu konularda yardımcı olmak için çalışacağım. Çiftçin fikirleri alınıp tarım politikalarında olabilecek aksaklıklar öyle giderilecek” dedi.

‘MARMARABİRLİK’LE GURUR DUYUYORUM’

Marmarabirlik’in ihracat yatırımlarını izlediğini ve bu nedenle birlikte gurur duyduğunu ifade eden Fahrettin Keskin, şöyle devam etti:

“Zeytinde üretici, tüccar ve Marmarabirlik üçlü sacayağını oluşturuyorlar. Bu ayakların korunması gerek. Kar amacı gütmeyen Marmarabirlik, Türkiye’in en büyük 341. şirketi oldu. Bir dönem Marmarabirlik Yönetim Kurulu üyeliği de yaptım. Camianın sorunlarını bu nedenle yakından biliyorum ve AK Parti iktidarında bunların çöçümü için üzerime düşen görev ne ise yerine getireceğim.”

Avrupa’nın tuzsuz zeytin konusunda hassas olduğunu vurgulayan Keskin, “Marmarabirlik Ar-Ge çalışmaları sonucunda piyasaya yüzde 1,5 tuz oranına sahip zeytin sunacak. Bu Marmarabirlik ve zeytin üreticisi için çok önemli. Böylece zeytin ihracatı olumu yönde etkilenecek ve hem Türkiye hem de zeytin üreticisi kazanmış olacak” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Adayı Fahrettin Keskin daha sonra Marmarabirlik yöneticileriyle birlikte tesisleri gezip çalışanlarla sohbet etti. Marmarabirlik ziyaretinden sonra Fahrettin Keskin, Mustafakemalpaşa’da Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Kadir Hoşgör’le bir araya gelip işadamlarının taleplerini not aldı, çözümleri için destek istedi.

Kaynak: İHA