Milletvekili Tankut: Yerel Gazeteye Ceza Verilmesine Tepki Gösterdi

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine yerel bir gazeteye 14 günlük ‘ilan kesme cezası’ verilmesine tepki gösterdi.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine yerel bir gazeteye 14 günlük ‘ilan kesme cezası’ verilmesine tepki gösterdi.

Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana’da yayınlanan günlük Egemen gazetesinin, bir spor müsabakasındaki zehirlenmelerden dolayı dizi halinde “Skandalın suçlusu kim?” şeklindeki yayınından ötürü İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine Basın Ahlak Esasları’na muhalefetten dolayı kesilen cezayla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi.

Tankut önergesinde, “Hükümetiniz döneminde muhalefeti kasetle, halkı paketle, ticaret erbabını Maliye ile, sendikaları üyelikle, gazetecileri baskınla, basını da ilanla terbiye etmek şeklinde gelişen, dozu ve yoğunluğu giderek artan tehdit, baskı, şantajlı düzeni; hukukun üstünlüğünü arayan, adalete ve demokrasiye hasret bırakılan aziz milletimiz asla kabul etmemektedir” dedi.

Tankut yaptığı değerlendirmede ise Basın Ahlak Esasları’nın hemen bütün basını kapsadığını hatırlatarak, “Yerel bir gazeteye gelince aslan kesilen Basın İlan Kurumu, özellikle son yıllarda zıvanadan çıkan ve milli bütünlüğümüzü tehdit eden bölücü, yıkıcı, ayrıştırıcı, gayri ahlaki, yargısız infaz gibi yayınlara göz yumması oldukça manidardır. Görevini yapan yerel basına ‘esas’lı cezayı reva gören BİK, milli bütünlüğü tehdit eden yayınlara gelince ‘esas’tan bozulmaktadır. BİK, kurumsal sorumluluğunun gereğini kişilerin keyfiyetine göre kullanamaz” diye konuştu.