Bursa Olimpik Yüzme Havuzu Açılışa Hazır

Bursa‘da yapımı devam eden Türkiye‘nin en modern olimpik kapalı yüzme havuzu açılışa hazır hale geldi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmangazi ilçesinde yapımı tamamlanan Bursa Olimpik Yüzme Havuzu ve tesislerinde incelemelerde bulundu.

Bursa‘da yapımı devam eden Türkiye‘nin en modern olimpik kapalı yüzme havuzu açılışa hazır hale geldi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmangazi ilçesinde yapımı tamamlanan Bursa Olimpik Yüzme Havuzu ve tesislerinde incelemelerde bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş’ün de hazır bulunduğu tesislerde inceleme yapan Vali Harput, "Şu anda Bursa’nın vizyon eserlerinden olan, gurur duyduğumuz muhteşem bir eserin önündeyiz. 2 bin 500 seyirci kapasiteli 50x25 ebadındaki uluslararası standartlara haiz kapalı yüzme havuzumuz tamamlanmış ve açılışa hazır hale getirilmiştir." dedi.

Havuzun uzun bir geçmişi olduğunu ve son dönemde çalışmaların hızlandırılarak uluslararası yarışmalara hazır hale getirildiğini anlatan Vali Şahabettin Harput, şunları söyledi: "Yaklaşık 40 milyon TL‘ye mal olan bu havuz, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi‘nden sonra en büyük vizyon eserlerinden biri oldu. Bursa bu tesisle uluslar arası tüm yarışmalara ev sahipliği yapabilecek."

    "ALİ KARASU LİSESİ ÇİN‘DEN ÜÇÜNCÜLÜKLE DÖNÜYOR"

    Vali Şahabettin Harput, ayrıca Çin’de yapılan atletizm müsabakalarında Ali Karasu Lisesi‘nin üçüncü olduğunu da hatırlatarak, "Bu çocuklarımızı kutluyorum. Bursa’nın şimdi büyük bir tesise ihtiyacı var. Hem sportif ve hem de kültürel faaliyet yapabilecek. Bunu da Nilüfer ilçemizde uzun zaman önce temel seviyesinde bekleyen kapalı spor salonumuzda 30 Mayıs’ta ihalesi kesinleşti. Bununla birlikte 7 bin 500 seyirci kapasitesi salonda büyük bir boşluğu dolduracak." dedi.

Salonun yapımında emeği geçen başta İl Müdürü olmak üzere, çalışanlara teşekkür eden Vali Harput, salonun önümüzdeki günlerde açılışının yapılarak hizmete sokulacağını söyledi.

"BURSA OLİMPİK YÜZME HAVUZU"

Tamamlanan Bursa Olimpik Yüzme Havuzu 2 bin 500 seyirci kapasiteli olup, 50x25 ebadında. 10 kulvarlı yüzme alanına sahip olan salon, Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonalarının yapılabileceği standartlarda. 6 soyunma odası, 1 basın ofisi, 1 eğitim salonu, 1 toplantı salonu, hakem ve antrenör dinlenme salonları, 11 çalışma ofisi, sauna, ses yayın odası, sağlık odası, kafeterya, restoran ve benzeri mekanlarla Türkiye‘nin en modern yüzme havuzu konumunda olacak.