Devlet Bakanı Bağış, Amsterdam’Da Missing Star Etkinliğinin Açılışını Yaptı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hollanda‘nın başkenti Amsterdam‘da Missing Star gösterisi etkinliğinin açılışını yaptı. Bağış, açılış öncesi ise resepsiyonda AP Milletvekili Emine Bozkurt, HOGİAF Başkanı Mehmet Kabakyer, Sanatçı Ferhat Göçer, işadamları ve Türk sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hollanda‘nın başkenti Amsterdam‘da Missing Star gösterisi etkinliğinin açılışını yaptı. Bağış, açılış öncesi ise resepsiyonda AP Milletvekili Emine Bozkurt, HOGİAF Başkanı Mehmet Kabakyer, Sanatçı Ferhat Göçer, işadamları ve Türk sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

Amsterdam Krasnapolsky Oteli Konferans salonunda sanatçı Burhan Öcal bir darbuka gösterisi yaptı. Ardından Aşk Tesadüfleri Sever filminin yönetmeni oyuncuları birer konuşma yaptılar.

    AVRUPA BİRLİĞİ‘NİN DE TÜRKİYE‘NİN RİTMİNE İHTİYACI VAR

    Program sonunda Cihan Haber Ajansı‘na açıklamada bulunan Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün Amsterdam‘da Türkiye‘yi tanıtan çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Bağış, "Gerçekten kültür platformunda, Türk sineması ile, Türk dansı ile, Türk Müziği ile Türkiye‘nin Avrupa‘daki kimliğini, Avrupa‘daki müttefiklerimize dostlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bu akşam Burhan Öcal‘ın Türk ritimleri ile Hollandalı dansçıların birlikte nasıl muazzam bir uyum ortaya koyduklarını gördük.Ve aslında Avrupa Birliği‘nin de Türkiye‘nin ritmine ihtiyaç duyduğunu çok net bir şekilde konuklarımıza anlatma fırsatı bulmuş olduk. Bu akşam aşk tesadüfleri sever isimli filmini Hollandalı dostlarımız ile birlikte izleyip aslında Türk AB ilişkilerinde tesadüfler ile nasıl bir aşk hikayesinin ortaya çıktığını, nasıl bir karşılıklı kazan-kazan formülünün ortaya çıktığını görüyoruz." dedi.

    AB ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

    Bağış açıklamalarına şöyle devam etti: "Şuan Avrupa‘da 5 milyonu aşkın vatandaşımız ve soydaşımız var. Onlar AB ile Türkiye arasında gerçekten güzel bir ilişkinin gelişmesine çok önemli bir katkıda bulunuyor. Bu arkadaşlarımız hem içinde yaşadıkları ülkelerin vergi mükellefleri, seçmenleri çok önemli toplumsal katkılarda bulunan insanları, hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. 12 Haziran 2011 tarihinde Türkiye‘de milletvekilliği seçimleri olacak. Kimisi Türkiye‘deki muhalefet partilerine kimisi de iktidar partilerine gelip oylarını kullanacaklar.Ama önemli olan demokrasiye sahip çıkacaklar.İnsan haklarına ve ifade özgürlüğüne sahip çıkacaklar.Bu gün Mısır‘ın,Tunus‘un ve Libya‘nın sokaklarında gösteri yapan insanlar demokrasi için, daha iyi eğitim için, insanca yaşayabilmek için, Türkiye‘nin gerçekleştirmiş olduğu reformları, yaşayabilmek için,gösteriler yapıyorlar. Bu insanların demokratikleşme ve reform çabalarına Avrupalı müttefiklerimiz destek verirken, onların ilham aldığı ülkenin reform süreci olan Avrupa Birliği Müzakerelerine destek vermemekle aslında bir çifte standardı ortay koyuyorlar. Bu tür kültürel etkinlikler ile bu çifte standartları da ortadan kaldırmak istiyoruz. Birbirimizi daha iyi anlamak istiyoruz. Çünkü birbirini tanıyan insanların birbirinden korkmaya, çekinmeye ve endişe duymaya ihtiyacı kalmaz. Birbirlerini tanıyan toplumların ve ülkelerinde birbirinden korkmaya, birbirinden çekinmeye ihtiyacı kalmaz."

    KÜLTÜREL ETKİNLİKLER ÖNYARGILARI KIRACAK

    Konuşmasında Avrupa‘daki Türklere seslenen Bağış, Türkiye‘nin demokrasi kültürünün güçlenmesine katkıda bulunmalarını istedi. Devlet Bakanı Bağış, "Hollanda‘da ve Avrupa genelinde Türkiye aleyhinde, İslam aleyhinde bu kültürel dayanışma aleyhinde faaliyetlerde bulunanlara da bu tür etkinliklerle de en doğru cevabı vereceğimize inanıyoruz. Vatandaşlarımızın siyasi fikri ne olursa olsun yurt dışındaki her bir kardeşimizin, Türkiye‘yi en az Türkiye‘deki kardeşlerimiz kadar sevdiklerine dair en ufak bir şüphem yok. Ama Türkiye‘yi sevmek, Türkiye‘nin bayrağını dalgalandırmak, aynı zamanda Türkiye‘nin sorunlarına sahip çıkmakla olur. Bütün kardeşlerimizin Türkiye‘deki anayasal demokratik haklarını kullanmaya ve oylarını kullanmaya davet ediyorum. Hangi partiye kullanırlarsa kullansınlar ama gelip ülkemizin yarınlarına sahip çıksınlar. Oylarını kullansınlar. Ve çocuklarının geleceği için, Türkiye‘nin geleceği için aydınlık yarınlarımız için Türkiye‘nin demokrasi kültürünün güçlenmesine katkıda bulunsunlar. Vatandaşlarımız yola çıkmadan bütün vatandaşlarımız ve soydaşlarımız başkonsoloslularımız ile temas kurup seçmen listelerinde adlarının olduğuna dair teyidini alırlar ise o zaman oy kullanma işlemleri daha çok kolaylaşır." ifadelerini kullandı.

    HOLLANDA TÜRKİYE‘NİN ÖNEMLİ DESTEKÇİLERİNDEN BİRİ

    Başmüzakereci Egemen Bağış konuşmasını şöyle tamamladı: "Hollanda‘da yoğun bir resmi görüşme gerçekleştirdik. Hollandalılar Türkiye‘nin AB‘ye üyeliğine destek veriyor. Ama bu desteği bazı ülkeler kadar yüksek sesle dile getirmeye çekiniyorlar. Ama Hollanda‘ya yapmış olduğumuz bu resmi temaslar bundan sonraki yapacağımız etkinlikler çerçevesinde bu sesin daha da yükseleceğine Türkiye‘nin önemli destekçilerinden biri olacağına yürekten inanıyorum." açıklamasında bulundu.