Sultangazi‘de Polise Taş Atan Göstericilere Gaz Bombalı Müdahale

Sultangazi‘de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği Şafak Operasyonu‘nu protesto ederek güvenlik güçlerine taşla saldıran gruba polis müdahale etti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü‘ne bağlı ekipler, Sutangazi‘de şafak operasyonu düzenledi. Operasyonda bazı dernek lokallerinde arama yapıldı, hücre evi basıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sırasında bir polis helikopteri de bölgede güvenlik uçuşu yaptı. Çevik kuvvet ve özel harekat timlerinin katıldığı operasyonda Gazi Özgürlükler Derneği‘nde arama yapıldı, Halk Cephesi‘ne ait olduğu iddia edilen hücre evine baskın düzenlendi. Devam eden

operasyon, bölgede toplanan maskeli bir grup tarafından protesto edildi. Ara sokaklarda toplanarak operasyonları protesto eden yüzleri maskeli grup, Çevik Kuvvet ekiplerine taş attı.

Bir süre bekleyen polis ekipleri, daha sonra göstericilere gaz bombalarıyla müdahale etti. Atılan gaz bombaları nedeniyle ara sokaklara kaçışan göstericilerin üzerine tazyikli su da sıkıldı. Grup ara sokaklardan dağılırken, bölgedeki gerginlik yer yer devam ediyor.

Kaynak: İHA