Dışişleri Bakanlığı‘ndan Bagapş‘ın Ziyaretine İlişkin Açıklama

Dışişleri Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamada, "Sayın Sergey Bagapş‘ın Türkiye ziyareti, Türk vatandaşları tarafından kurulan sivil toplum örgütlerinin daveti üzerine ve onların münhasır sorumluluğunda sağlık gerekçeli olarak gerçekleşecektir" denildi.

Gürcistan‘dan gelen tepkiler üzerine Dışişleri Bakanlığı‘ndan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye, Gürcistan‘la geleneksel dostluk ve her alanda kapsamlı işbirliğine dayanan stratejik ortaklığına çok büyük önem atfetmektedir. Türkiye, Gürcistan‘ın toprak bütünlüğüne yönelik hassasiyetini tamamıyla paylaşmaktadır. Bu bağlamda, Türkiye uluslararası tanınmış sınırları çerçevesinde Gürcistan‘ın toprak bütünlüğünü tanımakta ve desteklemekte, bu politikayı temel bir tutum olarak sürdürmektedir. Sayın Sergey

Bagapş‘ın Türkiye ziyareti, Türk vatandaşları tarafından kurulan sivil toplum örgütlerinin daveti üzerine ve onların münhasır sorumluluğunda sağlık gerekçeli olarak gerçekleşecektir. Bu ziyaret hiçbir resmi nitelik taşımamaktadır. Türkiye, iki ülke halklarının ve bölgenin tamamının çıkarları doğrultusunda Gürcistan ile stratejik ilişkilerini derinleştirme konusundaki kararlılığını yeniden teyit eder" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İHA