Peyzaj Mimarları İstanbul‘da Büyük Bir Projeye İmza Atıyor

Bartın Üniversitesi (BÜ) Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından İstanbul‘da Semt Parkı Peyzaj Projesi gerçekleştirilecek.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 4. sınıf öğrencileri, önceki dönemlerde Küçükçekmece ve Pendik belediyeleri için tamamladıkları projelerden sonra bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Ağaç ve Peyzaj A.Ş. işbirliğinde yürütecekleri Taşoluk Semt Parkı Peyzaj Projesi için Arnavutköy‘de incelemelerde bulundu. Proje Teknik Gezisi Peyzaj Tasarımı Proje 6. dersinin Öğretim Üyeleri Yardımcı Doçent Dr. Selma Çelikyay, Yardımcı Doçent Dr. Bülent Cengiz ve yardımcıları

Araştırma Görevlileri Pınar Bollukcu, Sevgi Görmüş ve 55 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 68 bin metrekare büyüklüğündeki proje alanı için Arnavutköy Belediye Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde saptanan mekan talepleri doğrultusunda öğrenciler tarafından pafta, maketler ve bilgisayar sunum aşamalarından oluşan 55 farklı tasarım hazırlanması öngörülüyor.

Öğrenciler, İstanbul‘da bulundukları süre içinde arazi çalışmalarının yanı sıra Küçükçekmece ve Zeytinburnu belediyelerine ait çeşitli peyzaj uygulamaları ile "Panorama 1453 Fetih Müzesi", "Emirgan Korusu", "Kız Kulesi" gibi tarihi ve turistik mekanları da inceleme imkanına sahip oldu. Ayrıca, Yalova Samanlıköy‘de bulunan Karaca Arboretumu‘nda inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: İHA