Gülefer Yazıcıoğlu: Ülkücülük Söylemle Değil, Yaşayarak Olur

Büyük Birlik Partisi (BBP)’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Osmaniye’de yaptığı konuşmada ülkücülüğün söylemle değil yaşayarak olacağını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP)’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Osmaniye’de yaptığı konuşmada ülkücülüğün söylemle değil yaşayarak olacağını söyledi.

İl teşkilatının ülke genelinde düzenlendiği ve yüzlerce eserin yer aldığı ‘Muhsin Yazıcıoğlu Şiir Yarışması‘ ödül töreni Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sanatçı Hasan Sağındık’ın da konser verdiği törende konuşan merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ülkücülük ve helikopter kazası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gülefer Yazcıoğlu, “Hani ‘ülkücüyüz, dava adamıyız diyor ya insanlar, ülkücüyüz dava adamıyız demekle, dava adamı ve ülkücü olunmaz. Yaşayarak olunur. Ülkücülük dava adamlığını kendi içinizde bedeninizde yaşarsınız bedelini ödersiniz o zaman ülkücü ve dava adamısınızdır. Aksi takdirde sadece söyleyerek ‘ben ülkücüyüm, dava adamıyım demekle bunların hiçbiri olmaz’ işte başkan bunu çok güzel bir şekilde davasına sahip çıkarak, bedel ödeyerek göstermiştir. Çünkü 25 yaşında cezaevine girdiğinde bile hiçbir şekilde davasından ödün vermemiş, tahliyesini istememiş hücrelerde yatmıştır. Başkan birileri gibi dışardan gazel okumamıştır. Onun için diyorum ki başkan gibi dava adamı olmak lazım.” dedi.

Eşi Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatı ile ilgili konuyu özel yetkili savcıya getirdiklerini kaydeden Gülefer Yazıcıoğlu, “Zor ve meşakkatli bir yoldu. Henüz istediğimizi elde edemedik, tatmin olmadık. Türkiye şartlarında özel yetkili savcıya olayı getirmek dahi oldukça zordur. Bu anlamda bizler bir ilki başardık. Bu yolda bizleri yalnız bırakmayarak dualarıyla destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasını takip edebilmem için sizlerin hepinizden 12 Haziran seçimlerinde en az 2-3 oy getirmenizi ve çok çalışmanınız istiyorum.” diye konuştu.

Katılımcılara eşini de anlatan Yazıcıoğlu onu anlatmanın hem kolay hem de zor olduğunu söyledi.

Gülefer Yazıcıoğlu, “Başkanı anlatmak hem kolay hem de çok zordur. Kolay olan yönü çok net olmasıdır. Çok dürüst, hayatında zikzakları olmayan dost doğru söyleyen bir insan olmasıdır. O yüzden başkanı anlatmak çok kolaydır. Başkanı anlatmak belki benim için çok zor bilemiyorum ama onun gibi yaşamadığınız zaman, onun gibi olmadığınız zaman hem anlamak hem de anlatmak çok zordur. Ben başkanla 21 senemi geçirdim. İyi ki o hayatımda var oldu. Başkan söylemleri ile eylemleri farklı olan bir insan değildi. Söylediğini özünde yaşayan bir insandı. O bizlere makam ve mevkilerle adam olunamayacağını, dürüst olmakla, net olmakla adamlık olunacağını öğretti. Başkan çok iyi bir eş, çok iyi bir evlat, çok iyi bir baba olmuştur. Bunu annesinden aldığı dualarla, evlatlarına gösterdiği şefkatle ve bana gösterdiği saygı ile ispatlamış bir insandır. Ben bu yüzden alperenlere, partililerimize başkan gibi bir eş, evlat, baba olun diyorum. O hayatının her aşamasında davasının eri olmuş hiçbir zaman davasını kendisine uydurmamış hep davasına ayak uyduran ve hizmet eden bir insan olmuştur. Bu bizim için çok önemlidir. Ben 25 yaşındayken cezaevine girdiğinde, hayatının en zor günlerini yaşamasına rağmen kendisine ‘bu kadar işkenceye nasıl dayanıyorsun diye sorduğumda’ bana ‘onlar bana işkence ederken ben beynimde rabbimi zikrediyordum. Onları hiç aldırış etmiyor umursamıyordum’ diye cevap vermişti.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yüzlerce şiirin yer aldığı ‘Muhsin Yazıcıoğlu Şiir Yarışmasında’ dereceye giren ilk beş şiir seslendirildi.

Jüri Başkanlığını Ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in yaptığı 7 kişilik jürinin değerlendirmesi neticesinde yarışmada birinciliği Trabzon’dan ‘Muhsin Gazeli’ ile katılan Nihat Malkoç elde ederken ikinciliği Konya’dan ‘Muhsin Başkan’ adlı şiiri ile Mehmet Atar, üçüncülüğü ‘Yusuf Yüzlüm’ adlı şiiri ile Kadirli ilçesinden katılan Aşık Feymani elde etti.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler ile Muhsin Yazıcıoğlu fotoğrafının bulunduğu ‘Üşüyorum’ şiir tablosu hediye edilirken program sonunda ünlü sanatçı Hasan Sağındık bir konser verdi.