Ayesder Üçpınar Kurs Merkezi, Öğrencilerin Umudu Oldu

İzmir’in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Eğitim Severler Derneği (AYESDER)‘nin kurduğu Üçpınar Kurs Merkezi, öğrencilere ücretsiz matematik, fen, İngilizce, Türkçe ve sosyal bilgiler dersleri veriyor.

İzmir’in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Eğitim Severler Derneği (AYESDER)‘nin kurduğu Üçpınar Kurs Merkezi, öğrencilere ücretsiz matematik, fen, İngilizce, Türkçe ve sosyal bilgiler dersleri veriyor. Torbalı İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 2010-2011 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen kurs, özellikle maddi durumu yetersiz ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin umudu oldu.

Kurs merkezine şu anda başta Ayrancılar olmak üzere Yazıbaşı, Pancar, Oğlananası, Yeşilköy ve Yoğurtçular’dan yaklaşık 350 öğrenci devam ediyor. Dersler hafta içi salı ve çarşamba, hafta sonu cumartesi ve pazar günleri veriliyor. Diğer günlerde ise yine öğrencilere yönelik rehberlik hizmeti yürütülüyor. Üçpınar Kurs Merkezi Müdürü Mehmet Koçaş, müracaat eden öğrencileri zengin fakir, başarılı başarısız diye ayırmadıklarını, mümkün olduğu kadar hepsini düşündüklerini söyledi. Dershaneye gidemeyen ve imkanı olmayan öğrencilere bu şekilde faydalı olmaya çalıştıklarını belirten Koçaş, velilerin de bu durumdan son derece memnun olduğunu vurguladı. Öğrenci velilerinden Cafer Koyuncu ise, "Ayrancılar’da böyle bir hizmetin verilmesinden memnuniyet duyuyoruz. Kursun eğitim ve rehberlik hizmetlerinden memnunuz. İdareci ve öğretmen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bu arada Üçpınar Kurs Merkezi öğrencileri, İzmir’deki 15 merkez arasında yapılan SBS‘de birinci, ikinci ve üçüncülüğü elde etti. Başarılı öğrencilere ödülleri, AYESDER tarafından 30 Mart 2011‘de düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma konferansında verildi.