Amerika‘da Türk Kültürü Anlatıldı

Zirve Üniversitesi akademisyenleri gerek yaptıkları sunumla gerekse yapılan iş bağlantılarıyla TESOL‘un toplantısına damga vurdular. Toplantıda Türkiye‘de çalışmayı düşünen İngilizce Öğretmeni adaylarına bilgi verilirken, Zirve Üniversitesi bünyesine yeni akademisyenleri de kattı.

Dünyanın en kapsamlı İngilizce Öğretmenleri Derneği olan TESOL‘un her sene Amerika‘da düzenlemiş olduğu konferansa Zirve Üniversitesi Hazırlık Bölümü akademisyenleri de katıldı.

Sunumlar ve iş görüşmeleri olmak üzere iki bölümde yapılan konferansta Zirve Üniversitesi akademisyenleri sunum yapmakla kalmayıp yeni iş anlaşmaları da yaparak konferansa damgasını vurdu.

Toplantıya Hazırlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şaban Çepik, Yabancı Okutmanlardan Sorumlu Bölüm Başkan Yardımcısı Mustafa Toprak ve Okutman Fezal Sayın katıldı.

Toplantıda sunum yapan Zirve Üniversitesi Okutmanlarından Fezal Sayın, Türkiye‘de çalışmayı düşünen yabancılara Türk Kültürü‘nün farkındalığını arttırmaya yönelik sunum yaptı.

Sayın, "Hiyerarşi, bireysel çalışma, zamanlama ve direk iletişim" konuları üzerinde durduğunu ve yenilikleri takip etmek adına yapılan bu konferansın verimli geçtiğini ifade etti.

TESOL toplantısında iş görüşmesi yaparak Zirve Üniversitesi‘ne yeni akademisyenler kazandıran Yrd. Doç. Dr. Şaban Çepik, MEB‘in başlattığı 40 bin yabancı okutman istihdamı projesi ile ilgili olarak projenin öğreticilerin dil öğretiminde uzman öğretim görevlilerinden oluşması halinde bir anlam ifade edeceğini aksi taktirde farklı branşlarda olan yabancıların çok faydalı olmayacağını söyledi.

Zirve Üniversitesi‘nde yabancı öğretim görevlilerinin bu hassasiyetle seçildiğini ve değişik hizmet içi eğitim programlarından geçirildikten sonra görev verildiğinin altını çizdi.

Kaynak: İHA