Gökkuşağı Derneği Başkanı Chp‘den Adayı Adayı Oldu

Bursa‘da, mahkeme kararıyla kapatılan Gökkuşağı Transeksüel, Travesti, Gay, Lezbiyen, Biseksüel Koruma Derneği Başkanı Öykü Özen, CHP‘den milletvekilliği için aday adayı oldu.

Öykü Özen, CHP İl Başkanlığı binasına gelerek aday adaylığı başvurusunda bulundu. Özen, ilk defa merkez partiden azınlıkları temsil eden bir transseksüel aday çıktığını ifade ederek "Adaylığım bir tarihtir" dedi.

Özen‘in açıklamasında hiçbir parti yöneticisinin bulunmaması dikkati çekti. Özen, bu konunun önemli olmadığını, zamanla tüm parti yönetiminin yanında olacağına inandığını söyledi. "Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında varsa Bursa‘da genelev açılmalı" diyen Özen, "Çarşamba, fuhuş yatağına döndü. Buralarda fuhuş yapan kadınlar ne kadar sağlıklıdır?" diye konuştu. Bu hastalıkların yayılmasından sorumlu olanın genelevi kapatanlar olduğunu anlatan Özen, şöyle konuştu: "Genelev şehrin dışına yapılabilir ya da

sayın Altepe‘nin dediği gibi kırmızı sokaklar olabilir. Herkes nasıl vergi veriyorsa, bu kara paranın da vergisi kayıt altına alınmalı. Kadına karşı talep varsa bu uygulanmalı. İnsanlar bu konuda fikrini dile getiriyor. Bugün taciz ve tecavüzler ortada. Bunlar hep cinselliğe yönelik olaylardır."

CHP‘YE KAZANÇ SAĞLAYACAĞIM

CHP‘yi sosyal demokrat bir parti olduğu için tercih ettiğini anlatan Özen, partiye zarar değil kazanç getireceğini ifade ederek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun da Bursa‘yı ziyaretleri sırasında transseksüellere karşı olumlu tavır sergilediğini dile getirdi. Sadece transseksüellerden olmayıp her kesimin kendisine destek gördüğünü belirten Özen, şunları söyledi: "Ben sadece transseksüellerin değil, esnafın, çiftçinin, şoförün, işçinin, memurun, kısaca her kesimin sesi olacağım. Vekil olursam, Bursa‘da

büro açıp insanların sorunlarını Ankara‘da çözmeye çalışacağım. Dolmuşçular, taksiciler sıkıntıda. Bursa‘da esnafı takip ediyorum, meselelerini not alıyorum. Bunları Ankara‘da çözeceğime inanıyorum. CHP Osmangazi‘den aday adayıyım. Sağcısı, solcusu mühim değil, önemli olan insanların derdini dinlemek, onlara kendinizi anlatmak."

Kemal Kılıçdaroğlu‘nun sosyal demokrat kişiliğine çok güvendiğini belirten Özen, sözlerine şöyle devam etti: "Adaylık seçiminde adil davranacağına inanıyorum. Alt tabaka diye tabir edilen vatandaşlarımızı kuracağım bir ekiple ziyaret edeceğim. Ben kimseye altın ya da para vaat etmiyorum. Para vererek oy vermelerini de istemem."

Milletvekili seçilmesi halinde meclis insan hakları komisyonunda yer almak istediğini belirten Özen, hakkında çıkan fuhuş iddialarına ise, "İspatlasınlar, istifa ederim" diye karşılık verdi.

Öykü Özen, kameralara evlilik cüzdanını göstererek, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olduğunu, her vatandaş gibi milletvekilliği adayı olmasının son derece normal olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA