Tebligat Kanunu Hakkında Avukatlara Bilgilendirme

Nevşehir Barosu tarafından, Tebligat Kanunu‘ndaki değişikliklerle ilgili avukatları bilgilendiren bir konferans düzenlendi.

Tebligat Kanunu Hakkında Avukatlara Bilgilendirme
Nevşehir Ticaret Borsası salonunda düzenlenen ve Baro Başkanı Av.Fahri Korucu, Nevşehir Barosu‘na kayıtlı avukatlar ile mahalle muhtarları ve postacıların katıldığı konferans, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Av.Dr.Ahmet Cemal Ruhi tarafından verildi.

Konferansın açılışında konuşan Nevşehir Baro Başkanı Av.Fahri Korucu, tebligatın ‘bildirmek‘ kelimesinden türediğini ve tebligatların, hukuk sisteminde belirli bir süreye tabi olan işlemlerin, süresini başlatan bir unsur olduğu için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Tebligatın bu önemi nedeniyle, değişen zaman ve gelişen olaylara bağlı olarak tebligat kanununda bir takım değişiklikler yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Korucu, Türkiye‘de hukukun da bu gelişmelerin gerisinde kalmasının mümkün olmadığını söyledi. Korucu, "İletişim araçlarının çeşitlendiği bilgisayar ve internetin hayatımızda önemli bir yer aldığı günümüzde tebligatın yeniden gözden geçirilmesi bir zorunluluktur. Nitekim aynı zamanda Tebligat Kanunu‘nda bir dizi değişiklik yapılmış, tebligat hukuku günümüz şartlarına uygun hale getirilmek istenmiştir." dedi.

Baro Başkanı Av.Fahri Korucu‘nun konuşmasının ardından da, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Av.Dr.Ahmet Cemal Ruhi tarafından katılımcılara Tebligat Kanunu hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: İHA