Sınav‘ın Bursluluk Sınavına Büyük İlgi

Bursa‘da, Sınav Koleji’nin 30 Nisan tarihinde düzenlediği bursluluk sınavı büyük ilgi gördü.

Sınav Koleji tarafından düzenlenen bursluluk sınavına 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katıldı. 3. sınıflara 5, 4. ve 5. sınıflara 50, 6. ve 7. sınıflara 60, 9. sınıflara 80, 8., 10. ve 11. sınıflara ise 100 sorunun sorulduğu sınav iki saatlik 5 seansta yapıldı. Her sınıfın birincisine yüzde 50 burs ve bir laptop hediye edilecek olan sınavda sınıf ikincileri yüzde 30, sınıf üçüncüleri yüzde 25 burs alma hakkında sahip olacak. Sınava katılan öğrencilere Sınav Koleji tarafından çeşitli hediyeler verilirken, öğrencilerini bursluluk sınavına getiren veliler de okul bahçesinde düzenlenen kokteyl ile ağırlandı.

İki saatlik sınav süresi boyunca Sınav Koleji’nin sosyal ve sportif tesislerini de gezen veliler, yetkililerden okulda yapılan uygulamalar hakkında bilgi aldı.

Sınav Okulları Eğitimi Koordinatörü Nihat Bingölbalı, “Yaptığımız bursluluk sınavı ile herşeyden önce öğrencilerimizin Bursa’daki sıralamasını belirlemeyi hedefledik. Girdikleri bu sınavda farlı soru tipleri ile karşılaşan öğrenciler, gerçek bir sınav heyecanı yaşayarak özel bir tecrübe edindiler” diye konuştu.

Bursluluk sınavı ile öğrencilerin eksik oldukları konular hakkında bilgi sahibi olacağını vurgulayan Bingölbalı, “ Bursluluk sınavının sonuçlarını önümüzdeki hafta açıklayacağız. Sınava katılan öğrencilerimiz velilerine de birer analizli sınav sonuç belgesi vererek kendilerini bilgilendireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA