Mazluder Genel Başkanı: Chp, ‘Ucube‘ İle Dini Siyasete Alet Etti

Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nin resim sergisinde cami ve başörtüsüne hakaret edilmesi olayını ‘dinin siyasete alet edilmesi‘ olarak nitelendirdi.

Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nin resim sergisinde cami ve başörtüsüne hakaret edilmesi olayını ‘dinin siyasete alet edilmesi‘ olarak nitelendirdi. Ünsal, "Dini siyasete alet etmeyin diye’ siyasetin en temel çizgisi haline getirmiş hareketin veya ona yakın çevrelerin dini siyasete alet etmesini doğru bulmuyorum, çelişkili buluyorum." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars‘taki ‘İnsanlık Anıtı’na ‘ucube’ demesiyle başlayan siyasi polemik Eskişehir‘de CHP‘li Tepebaşı Belediyesi‘nin galerisinde açılan sergide, cami ve başörtüsüne hakaret edilmesiyle ilgili ilginç bir hal aldı. CHP’li Belediyeye tepkiler giderek artarken bir tepki de Mazlumder Genel Başkan Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, sergiyi saygısızlık olarak değerlendirdi. Kutsalların günlük siyasete malzeme etmek amacıyla heba edildiğini kaydeden Ünsal, olayın estetik tartışmasından öteye taşındığını kaydetti. Kutsallar konusunda herkesin kırmızı çizgilerinin olması gerektiğini belirten Ünsal, ‘dini siyasete alet etmeyin’ diyen siyasi partinin kutsalları göz göre göre siyasete alet ettiğini işaret etti. Ünsal konuşmasına şöyle devam etti: "Saygısızca bir şeydi. İnsanların kutsalları gündelik siyasi malzemelere alet edilmemesi gerekiyor. Çünkü neticede Karsta ucube denilen o yapı estetik tartışmasından öteye siyasi tartışmaya dönüştü. Ben dini konuların siyasi tartışmaları sokulmasını yanlış buluyorum. Herkesin bu konuda kırmızı çizgileri olmalıdır. ‘Dini siyasete alet etmeyin diye’ siyasetin en temel çizgisi haline getirmiş hareketin veya ona yakın çevrelerin dini siyasete alet etmesini doğru bulmuyorum, çelişkili buluyorum. Dava konusunu konuşmadık ama mazlumder olarak tepkimizi göstereceğiz.”