Başbakan Yardımcısı Çiçek, Altındağ Seçim Bürosu‘nu Açtı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hükümet olarak işlerinin proje üretmek ve ülkenin sorunlarıyla ilgilenmek olduğunu belirterek, "Ama başkalarının işi de bizimle. Hani bir söz vardır, ‘can çıkmayınca huy çıkmaz‘ diye. Anlaşılan bizim muhalefetin huyu, canı çıkmadan değişmeyecek" dedi.

Bakan Çiçek, AK Parti Ankara milletvekili adaylarıyla birlikte, AK Parti Altındağ Seçim Bürosu‘nun açılış törenine katıldı. Çiçek, AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile birlikte açılış kurdelesini kesmesinin ardından seçim bürosunu ziyaret etti. Burada Çiçek ile konuşmak isteyen ancak Çiçek‘e ulaşamayan bir kadın, "Ben esnafım, çok zor durumdayım. Kimse yardım etmiyor" dedi.

Çiçek, daha sonra seçim bürosu önünde bir sandalyenin üzerine çıkarak Altındağlılara seslendi. Çiçek, sözün ve kararın tek sahibinin millet olduğunu belirterek, "İktidar olmak isteyen kim varsa, milletin iradesine itibar edecek, milletin verdiği karardan hiza, mesafe alacaktır. Milletin kararına rağmen iktidar arayışları artık günümüz dünyasında ilkelliktir, iptidailiktir. Onun için 12 Haziran seçimleri milletimiz açısından, demokrasimiz açısından, Türkiye‘nin geleceği açısından son derece önemli ve

hayati bir tarihtir" dedi.

Çiçek, milleti hesaba katmayan, milletin dediğine itibar etmeyen, milletle ülkeyi yönetenler arasında mesafe olan ülkelerin bugün ne hale geldiğinin herkesçe görüldüğünü ifade etti. Çiçek, "Tunus‘undan, Mısır‘ından, Libya‘sından, Bahreyn‘e, en son Suriye‘de olup bitenlere baktığımızda bu söylediğimiz sözün ne kadar önemli, ne kadar anlamlı ve Türkiye‘nin geleceği için ne kadar hayati olduğu ortadadır" diye konuştu.

Türkiye‘nin dünyada gündem belirleyen ve kararları merak edilen bir ülke haline geldiğini vurgulayan Çiçek, "Eğer Ortadoğu‘da barış ve istikrar olacaksa Türkiye‘nin katkısı olmadan bu mümkün olamaz. Balkanlarda barış ve istikrar olacaksa Türkiye‘nin içinde bulunmadığı hiçbir oluşum huzur ve istikrar getiremez. Kafkaslarda kalıcı bir barış ve istikrar temin edilecekse, mutlaka Türkiye bu işin içinde olacaktır ve olmalıdır" dedi.

"BİZİM MUHALEFETİN CANI ÇIKMADAN, HUYU DEĞİŞMEYECEK"

Bu seçimlerde milletin sadece iktidarı belirlemeyeceğini, Türkiye‘nin geleceğini de belirleyeceğini ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Onun için biz parti olarak gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünen politikaları, projeleri ortaya koyuyoruz. Bizim işimiz projelerle, ülkenin sorunlarıyla. Ama başkalarının işi de bizimle. Biz proje ortaya koyuyoruz; milletin huzuru, refahı için gece gündüz çalışıyoruz, çabalıyoruz. Ama başkaları proje ortaya koymak yerine, bizim gündeme getirdiğimiz hususları, -40 yıllık, 50 yıllık alışkanlıklarını anlaşılan değişmedi-, bunları küçümseyerek bunları yok farz ederek, milletin gücüne

inanmayarak bir politika sürdürmeye, karalama yapmaya çalışıyorlar. Hani bir söz vardır, ‘can çıkmayınca huy çıkmaz‘ diye. Anlaşılan bizim muhalefetin huyu, canı çıkmadan değişmeyecek. İnanıyoruz ki milletimiz 12 Haziran‘da bunlara bir kez daha gereken dersi verecek. Bir defa daha millete hiza, mesafe alması gerektiğini kendilerine hatırlatacaktır" dedi.

Bakan Çiçek ayrıca, 2023 hedeflerinin Ankara‘yı yüksek teknolojinin kullanıldığı, gerçekten bir sanayi kenti haline getirmek olduğunu belirterek, "Özellikle savunma sanayinin merkezi yapmak. Savunma sanayinde yılda en az 3 milyar dolar ihracat yapabilecek bir Ankara‘yı birlikte inşa edeceğimize inanıyoruz. 12 Haziran seçimleri Ankara‘nın böyle bir vizyona kavuşması, bu hedefleri yakalayabilmesi açısından çok önemlidir" dedi.

Bakan Çiçek, konuşmasının ardından Altındağ esnafını ziyaret ederek, sohbet etti.

Kaynak: İHA