MHP kaset skandalı (Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu video)

MHP'de kaset skandalı patladı. Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu video görüntüleri istifa getirtti.Recai Yıldırım video ve Metin Çobanoğlu video görüntüleri şok etkisi oluşturdu. İşte Bahçeli'den 'kaset' açıklaması

MHP kaset skandalı (Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu video)
MHP’de kadınlarla uygunsuz görüntüleri internete düşen iki Genel Başkan Yardımcısı görevlerinden istifa etti. Genel Merkez’e yürümek isteyen Ükü Ocakları’nın bu isteği gerginlik alarmı nedeniyle iptal edildi.MHP 2. kaset skanlı ile sarsılıyor. MHP 2. kaset skanlıda yine aynı milletvekillerine ait. İşte MGP 2. kaset skandalı detayları ve gelişmeler

MHP'yi sarsan kaset skandalında 2. 1 Mayıs'ta internete verildi. MHP kaset skandalı ile yeniden çalkalanmaya başladı. MHP kaset skandalında "vara-3"ün geleceği farklıülküclük isminde bir site duyurdu.

12 Haziran seçimleri öncesinde MHP'yi karıştıran kaset skandalının 2'ncisi de internet sitelerine düştü

MHP'nin eski Genelbaşkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu ve Recai Yıldırım'ın içinde olduğu ve partiden istifalarına neden olan skandal görüntülere bir yenisi daha eklendi. Çeşitli internet sitelerine düşen videoda Yıldırım ve Çobanoğlu'nun seks görüntüleri bulunuyor. Videoda ayrıca 16 yaşlarında bir kız çocuğunun da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın görünüyor.

+18'lik görüntüler

Görüntüler çeşitli internet sitelerinde alenen yayınlanıyor. Partiden kopan eski ülkücülerle, MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında 12 Eylül Referandumunda doruk noktaya çıkan ve bir süredir devam eden savaşın son perdesi olarak internete konulduğu iddia edilen görüntülerde, Bahçeli’nin iki genel başkan yardımcısını partiden ihraç etmemesi nedeniyle görüntülerin devamının konduğu belirtiliyor. Görüntüler artı 18 sahneler içeriyor. Ayrıca fotoğraflar bulunuyor.

MHP’de kadınlarla uygunsuz görüntüleri ve konuşmaları internete düşen iki Genel Başkan Yardımcısı hem partideki görevlerinden hem de milletvekilliği adaylıklarından istifa etmek zorunda kaldı. Farklıulkuculuk.com adıyla yurt dışından yayın yapan bir siteden önceki gün MHP’nin Kadın ve Aileden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, kadınlarla uygunsuz görüntüleri ile MHP Genel Muhasibi Ümit Şafak’ın VE Hatay Milletvekili Turan Çirkin’in ses kasetleri internete düşmüştü.

Mhp'de Kaset Skandalı -1 için tıklayınız (video)
Mhp'de Kaset Skandalı -2 için
tıklayınız (video)
Mhp'de Kaset Skandalı -3 için
tıklayınız (video)

RECAİ YILDIRIM FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

METİN ÇOBANOĞLU FOTOĞRAFLARI İÇİN
TIKLAYINIZ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kaset iddialarıyla ilgili görev sırasının AK Parti hükümetinde olduğunu belirtti.MHP Genel Başkanı Bahçeli, iki Genel Başkan Yardımcısı'nın istifalarıyla sonuçlanan kaset iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı üyesi olan, aynı zamanda milletvekilliği görevini de yürüten şahısların özel hayatlarına ait gizli video görüntüleri ve bunların internet vasıtasıyla servis edilmesinin, Türkiye'nin karşılaştığı ve muhatap olduğu en ciddi siyasi travmalardan birisi olduğunu belirten Bahçeli, "Değişik zamanlarda, siyasi temsil noktasında bulunan kişilerle ilgili ses ya da görüntü kayıtlarının internet aracılığıyla sızdırılması ve AK Parti hükümetinin de buna bigane kalması bu zamana kadar işlenen suçlara iştirak ettiğine dair bir karine teşkil etmiştir.

Şüphesiz, Milliyetçi Hareket Partisi, mevcut haliyle montaj olup olmadığı tartışmasına hiç girmeden, söz konusu video görüntülerini ve karşılıklı diyalogları şiddetle reddetmektedir. Bundan böyle mezkur konuyla ilgili görev sırası AK Parti hükümetindedir. Kurulan rezil tuzağın aydınlanması, gerçeklerin ve hazırlayıcıların ortaya çıkarılması için iktidarın mutlaka kamu gücünü hareket geçirmesi ve suçluları yakalaması gerekmektedir. Aksi takdirde, son hadiselerin sorumluluğu, teşvik edicisi ve tezgahtarı AK Parti olacak ve siyasi kundakçılığı bir kez daha teyit edilecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Başkanlık Divanı üyesi olan, aynı zamanda milletvekilliği görevini de yürüten kişilerin özel hayatlarına ait gizli video görüntüleri ve bunların internet vasıtasıyla servis edilmesinin Türkiye'nin karşılaştığı ve muhatap olduğu en ciddi siyasi travmalardan birisi olduğunu söyledi. Söz konusu video kayıtlarındaki çirkin sözlerin, değerlendirmelerin ve yorumların asla partisini bağlamadığını, ülkücülülüğün hiçbir değeriyle örtüşmediğini ve milletvekilliği gibi önemli
bir görevle bağdaşmadığı kaydeden Bahçeli, "Yayımlanmış olan görüntüleri izah etmek ve yalnızca parti aidiyetliğine dayanarak savunmak, geçiştirmek ve görmezden gelmek mümkün olmadığı gibi erdemli bir tavır da değildir. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk aile yapısına ters düşen, milletimizin hassasiyetleriyle ve kabulleriyle taban tabana zıtlıklar içeren son hadisenin derin muhasebesini yapmakta ve gerekli tedbirleri lazım geldiği biçimde almaktadır" dedi.

Her ne sebeple olursa olsun, bu son olayla birlikte özel hayatın dokunulmazlığı ve mahremiyetinin de açıkça ihlal edildiği ve kirli niyetlerin bir kez daha faaliyete geçtiğini belirten Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Değişik zamanlarda, siyasi temsil noktasında bulunan kişilerle ilgili ses ya da görüntü kayıtlarının internet aracılığıyla sızdırılması ve AK Parti hükümetinin de buna bigane kalması bu zamana kadar işlenen suçlara iştirak ettiğine dair bir karine teşkil etmiştir. Şüphesiz, Milliyetçi Hareket Partisi; mevcut haliyle montaj olup olmadığı tartışmasına hiç girmeden, söz konusu video görüntülerini ve karşılıklı diyalogları şiddetle reddetmektedir. Nitekim bu hadise ortaya çıkar çıkmaz gelişmeler soğukkanlılıkla değerlendirilmiş ve ilgili kişilerin partideki tüm görevlerinden ve 24. dönem milletvekilliği adaylığından istifa etmeleri gecikmeksizin sağlanmıştır. Ancak ahlaken ve vicdanen çok sorunlu olan video görüntülerindeki konuşmaların ve manzaraların başkaca tahlil ve değerlendirmelere muhtaç olduğunu bilmek gerekmektedir.

Bir defa, olay mahalli eve kamera yerleştirilmek suretiyle bir hazırlık yapıldığı ve arkasında da görüntülerdeki kadınların ideolojik soru ve yaklaşımlarıyla kurulan tezgahın bir ayağı oldukları anlaşılmaktadır. Oluşturulan iklim neticesinde; ülkücülüğün ve Milliyetçi Hareket'in hiçbir inanç ve kabulüne sığmayan konuşmalar ortaya çıkmış bulunmaktadır. Video kayıtlarının internete düştüğü andan itibaren, özellikle Beyaz TV isimli televizyon kanalının hemen yayına başlaması ve malum bazı gazetelerinde abartarak kamuoyuna aktarması üzerinde de ayrıca durulmalı ve fitne merkezinin taraftarları iyi anlaşılmalıdır. Türkiye'de uzun bir süredir emelleri malum olan çevreler Milliyetçi Hareket Partisi'ni karambolun, kaosun ve karanlığın içine çekmek için ellerini ovuşturmaktadırlar. Ülkemiz, bir tarafta bozuk ve kaygan bir zeminde ayakta kalma mücadelesi verirken; diğer tarafta yüzleri nefret saçan, niyetleri kirli ve hedefleri karışıklık olanların hücumlarıyla sarsılmaktadır. Bu mihrakların arkasında duran, destek ve omuz veren AK Parti iktidarı tahrip ve tarumar etmedik değer bırakmamıştır. Türk milletine, azar azar verdiği bölünme zehrini zemzem diye yutturacak kadar hayasını ve haysiyetini yitiren iktidar zihniyeti, belirlediği alçak hedeflerin ilerleyebilmesi için kimi engel görüyorsa en aşağılık yöntemlerle saldırıya geçmiştir. Özellikle, AK Parti'yle birlikte Türk siyasetinin ayar ve ölçüleri tümüyle kaçmış, güven ve iyimserlik duyguları ölümcül bir yara almıştır."

Bu gelişmelerin Türk siyasetini bir karar aşamasına getirdiğini belirten Bahçeli, "Türkiye'nin yeniden tanzimi ve bölünmüş bir millet yapısının ortaya çıkabilmesi amacıyla, siyasi dizaynın kalleş eller tarafından süratli bir şekilde icra edilmesi gerekmektedir. Bu itibarla, son bir yıldan beri süregelen ve merkezinde yerli ve yabancı odakların bulunduğu, mihmandarlığını ise AK Parti'nin yürüttüğü Türk siyasetini değersizleştirme ve itibardan düşürme stratejisinin yeni bir aşamaya geldiği görülmektedir.

Hedefte ise doğal olarak, PKK açılımına karşı çıkan, ayrışmaya dik duruş gösteren, federasyona itiraz eden ve yeni anayasada etnik kimliklerin kurucu unsur olarak bulunmasına asla tahammülü olmayan partimiz yer almaktadır. Bununla birlikte AK Parti hükümeti; yıkımın, dağılmanın ve bölünmenin karşısında Milliyetçi Hareket Partisi'ni bir engel olarak gördüğünden dolayı her türlü iftirayı silah olarak kullanmaktan utanmayacaktır. Büyük Türk milletine ve partimize dönük tehdidin, iftiraların, mikrobun ve melanetin başı AK Parti iktidarından başkası değildir" dedi.

Bahçeli, belirli aralıklarla, parti teşkilatlarını ve partilileri AK Parti' ye karşı uyardıklarını ve bu konuda genelge yayınladıklarını belirtti. Kurulan tuzağın aydınlanması, gerçeklerin ve hazırlayıcıların ortaya çıkarılması için iktidarın mutlaka kamu gücünü hareket geçirmesi ve suçluları yakalaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Aksi takdirde, son hadiselerin sorumluluğu, teşvik edicisi ve tezgahtarı AK Parti olacak ve siyasi kundakçılığı bir kez daha teyit edilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi
Türkiye'yi karanlık noktalara sürüklemeye çalışanların bir an önce açığa çıkarılmasını beklemekte ve bunun da AK Parti'nin iktidar namusu olduğuna inanmaktadır. İlave olarak, konunun adli makamlara intikal etmesi nedeniyle, Cumhuriyet savcıları tahkikatı çok yönlü olacak şekilde derinleştirmeli ve ne gerekiyorsa süratle yapmalıdırlar.

Milliyetçi Hareket Partisi malum video görüntülerindeki kadınlarla ilgili gerekli kovuşturmaların yapılmasını da ısrarla istemekte ve talep etmektedir. Ayrıca AK Partili bazı siyasetçilerin ve yandaş basının mal bulmuş mağribi gibi hemen video görüntülerine sarılmalarını ve siyasete alçakça malzeme yapmalarını ise Milliyetçi Hareket Partisi asla unutmayacak ve affetmeyecektir. Bu seviyesizliğe düşenler, önce kendilerine bakmalı ve AK Parti içinde şirazesinden çıkan tartışmalara, pis kokulara, ahlaksızlıklara, dedikodulara ve skandallara odaklanmalıdırlar. Son gelişmeleri kullanarak, partimizi psikolojik operasyonlarla yıpratmaya çalışan, oy ve gönül veren milyonların kafalarını çelmeye yeltenen, kutlu değerlerimizi istismar ederek camiamız üzerinden ahlaksızca politika üretmeye cüret eden kim varsa alçaktır, şerefsizdir. Herkes bilmelidir ki, partimiz yolundan ve inandığı değerlerden sonu ne olursa dönmeyecek, yanlışı sahiplenmeyecek ve hiçbir iftiranın altında kalmayacaktır ve bundan sonra olabilecek yeni tezgah ve komplolarla da ziyadesiyle mücadeleye edecek, AK Parti'nin peşini ve yakasını asla bırakmayacaktır" dedi.

KADINLARI ARAŞTIRIN
Videodaki çirkin sözlerin asla MHP'yi bağlamadığını, ülkücülülüğün hiçbir değeriyle örtüşmediğini vurgulayan Bahçeli, görüntülerdeki kadınların ideolojik soru ve yaklaşımlarıyla kurulan tezgahın bir ayağı olduklarını belirterek bu kadınların araştırılmasını istedi. Bahçeli, 'Partimizi psikolojik operasyonlarla yıpratmaya çalışanlar, camiamız üzerinden ahlaksızca politika üretmeye cüret eden kim varsa alçaktır, şerefsizdir' dedi. ANKARA

İki istifacı kesin listede
KADINLARLA çekilmiş gizli görüntüleri yayınlanınca MHP'den ve milletvekili adaylığından istifa eden Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun adlarının Resmi Gazete'nin dünkü sayısında açıklanan kesin aday listesinde yer alması şaşırttı. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Yıldırım'ın Adana 1. sıra, Çobanoğlu'nun Kırşehir 1. sıra adayı görünmesinin aday olacakları anlamına gelmediğini belirtti. Paçacı, 'Bunların yerine kaydırmalar yapılır'' dedi.