Mercanlı Gençlere Okuma Fırsatı Projesi Tanıtıldı

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Mercan Belediyesi tarafından yapılan Mercanlı Gençlere Okuma Fırsatı Projesi’nin tanıtımı Vali Abdulkadir Demir’nde katılımı ile gerçekleşti.

Mercan Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Mercanlı Gençlere Okuma Fırsatı Projesi kapsamında beldede yaşayan ihtiyaçlı 40 çocuğun öğrenimine destek veriliyor. Proje kapsamında 40 öğrencinin dershane, iaşe ve kırtasiye giderleri proje desteği ile sağlandı. Ayrıca bu projede Mercan Belediyesi de çocukların Mercan’dan Erzincan Merkez’de ki dershanelere ulaşımları da sağlanıyor.

Özel bir otelin konferans salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Vali yardımcısı Adem Keleş, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Mercan Belde Belediye Başkanı Yusuf Sürmen, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program tanıtım videosunun gösterimi ile devam etti. Ardından tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Mercan Belde Belediye Başkanı Yusuf Sürmen “SODES’in en önemli amacı bölgenin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmaktır. Beldemizde maddi imkansızlıklar içerisinde ve dershane imkanı olmayan 40 öğrenciye ilimizde bu proje vasıtasıyla dershane imkanına kavuşturduk. Proje kapsamında 40 öğrencini dershane, iaşe ve kırtasiye giderleri proje desteği ile sağlanmıştır. Ayrıca bu projede Mercan Belediyesi olarak bizde çocuklarımızın Mercan’dan Erzincan Merkez’de ki dershanelere gelip gitmeleri belediyemiz otobüsleri sağlanmıştır. Projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından konuşan Vali Abdülkadir Demir “SODES projesinin bu bölgeye gelmesinde bizimde az çok yardımımız oldu. Ben bundan önceki görev yerim Gaziantep’te iken SODES projeleri Güney Doğu Anadolu bölgesinde uygulanıyordu. Sonra görev yeri olarak Erzincan’a geldim ve o dönemde Ulaştırma Bakanı olan Sayın Binali Yıldırım’a, Güney Doğu Anadolu bölgesinde böyle bir proje uygulanıyor. Bu bölge Güney Doğu Anadolu bölgesinden pek bir avantajlı değil. Acaba o uygulamayı burada da uygulayabilir miyiz dedik. Sadece konuşma arasında böyle bir şey söyledik ve ileriki süreçte bu uygulama bölgemize geldi. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu SODES projelerinin önemi, bizim devlet olarak yaptığımız hep bir yanlış vardır. Devlet yapar sonra vatandaş seyreder. Devlet yaptığı içinde o işin pek bir değeri olmaz. Erzincan’da belediyelerin yaptığı SODES projesi toplam 11 adet. Ve 1 milyon 198 bin TL belediyelere ödeme yapılmış. Sivil toplum kuruluşları ise 16 adet yapmış. Ve 1 milyon 618 bin TL’lik bir bedel almışlar. Toplamda da bildiğiniz gibi Erzincan bölgesinde 4 milyon 208 bin TL’lik bir katkı sağlanmıştır. Bütün emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından toplantı kokteylin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA