Abd Büyükelçisi Rıccıardone, Genç Girişimcilere Ödül Verdi

ABD Büyükelçiliği ve Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle gerçekleştirilen Genç Girişimcilik ve İnovasyon Projesi kapsamında dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

En iyi proje dalında "topuklu ayakkabı" projesi ile Tekirdağ Belediyesi Anadolu Lisesi birinci seçilirken, iş geliştirme projesi kapsamında ise "patlamayan teker" ile Gaziantep Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi birinciliğe layık görüldü.

ABD Büyükelçiliği‘nde düzenlenen törene ABD‘nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile Türkiye‘nin çeşitli yerlerinden gelen ve birbirinden ilginç projelere imza atan öğrenciler katıldı. Projeye ilişkin İHA‘nın sorularını yanıtlayan Ricciardone, bu projeyle Amerika‘nın Türkiye ile birlikte genç girişimcileri teşvik ettiğini söyledi. Bu projenin ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘dan talebiyle gerçekleştiğini aktaran Ricciardone, her yıl böyle bir etkinliği devam ettirmeyi

düşündüklerini söyledi. Gençlerin çok yaratıcı olduğunu ifade eden ABD elçisi, projelerden çok etkilendiğini söyledi. Riccardone, dereceye giren topuklu ayakkabı projesini ise çok beğendiğini ifade etti.

Dereceye giren okulları Ricciardone açıkladı. İki dalda birincilik verilirken, iş geliştirme kapsamında patlamayan teker ile Gaziantep Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi birinci oldu. Proje kapsamında ise Tekirdağ Belediyesi Anadolu Lisesi öğrencilerinin kadınların en büyük problemi olan topuklu ayakkabıların topuklarının kırılmasını engelleyen raylı ve esnek tabanlı topuklu ayakkabı birinciliğe layık görüldü. Birinci seçilen iki okulun genç girişimcileri 2 haftalığına ABD‘de İngilizce eğitimi almaya

hak kazandı. Dereceye giren diğer 4 okul ise Türkiye‘de 2 haftalık İngilizce eğitimi veren kampa gitmeye hak kazandı.

Dereceye giren öğrenciler büyük sevinç yaşarken bu sevinçlerini telefonla aileleriyle paylaştı. Patlamayan tekerle birinciliği kazanan Gaziantep Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri heyecandan konuşamadıklarını söyledi. Birinci olmayı beklediklerini ifade eden genç girişimciler bu konuda oldukça iddialı olduklarını söyledi.

Topuğu değişen ayakkabı ile birinci olan bir diğer okul Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri de büyük sevinç yaşadı. Projenin ilham kaynağı ise öğrencilerin birisinin annesi ile yaz tatilinde gittikleri Lunapark‘taki korku tünelinde yaşadıkları oldu. Annesinin topuğunun kırıldığını ve bu nedenle tatilinin zehir olduğunu belirten genç girişimci, bundan yola çıkarak projeyi yaptıklarını anlattı.

Kaynak: İHA