Mhp Adana‘da Recai Yıldırım’In Listesiyle Seçime Giriyor

MHP, 12 Haziran‘daki seçimlere Adana‘da, uygunsuz görüntülerinden sonra partiden istifa eden kadın ve aileden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım’ın listesi ile giriyor.

MHP, 12 Haziran‘daki seçimlere Adana‘da, uygunsuz görüntülerinden sonra partiden istifa eden kadın ve aileden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım’ın listesi ile giriyor.

Kentte 4 milletvekili olan MHP’de YSK’ya verilen listede ilk 5’te şu isimler şu isimler bulunuyor. Recai Yıldırım, Muharrem Varlı, Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz ve Cahit Öztok.

Recai Yıldırım’ın istifa ettirilmesinin ardından ise sıralama kaydırıldı. Sıralama şöyle oluştu: Muharrem Varlı, Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz ve Cahit Öztok.

Listede en dikkat çeken isim ise Ali Halaman. Halaman’ın Recai Yıldırım’la arkadaşlığı Devlet Bahçeli’nin aracında silah yakalatılmasına kadar uzanıyor. Adana‘da 23 Şubat 1978 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin aracında silah yakalattıktan sonra ateşli silahlar kanununa muhalefetten hapis cezası aldı. Silah paketini Ali Halaman, dönemin Adana Ülkü Ocakları Derneği Başkanı Recai Yıldırım‘dan aldığını söylemiş Yıldırım da silahların bulunduğu paketi kendisinin verdiğini itiraf etmişti. Ail Halaman’la yakın diyaloğu olan Yıldırım, Halaman’ı 2007 yılındaki seçimlerde de aday göstermişti. Ancak, YSK Ali Halaman’ın evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle adaylığını iptal etmişti. O dönem Halaman’ın yerine Kürşat Atılgan getirilmişti.

Ali Halaman ise 2007’de YSK’nın evrakta sahtecilikten değil de eksik evrak nedeniyle kendisinin adaylığını iptal ettiğini kaydetti. Halaman, “Şu an adaylığımla ilgili sorun yok. 2007 mahkeme kararını yetiştirememiştik.” ifadesini kullandı.

MHP’DE YILLARCA EMANET EHLİNDE DEĞİLMİŞ

MHP Genel Başkan yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu ile iki kadına ait gizli kamera görüntüleri ülkücü kadronun tepkisini çekmeye devam ediyor. Recai Yıldırım‘ın 4 dönem milletvekili olması ve genel başkan yardımcılığına kadar yükseltilmesinin ardından görüntülerin ortaya çıkmasının partiye zarar verdiği değerlendiriliyor.

MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası‘nda Recai Yıldırım’la birlikte Mamak cezaevinde idamla yargılanan Avukat Osman Başer, Yıldırım’ın kendi fikir ve ideolojisine büyük zarar verdiğini söyledi. Ülkücülerin yaşam tarzının böyle olamayacağını kaydeden Başer, “Demek ki söyledikleri ile yaşadıkları farklıymış. Karar merciinde bulunan özü sözü bir olmalı. MHP’li bir yönetici içki alemlerinde ve yabancı kadınlarla zinada bulunuyorsa söylenecek bir şey kalmamış demektir.” ifadesini kullandı.

“MHP’de emanet yıllarca ehlinde değilmiş” diyen Başer, “Taban kaset konusunda büyük üzüntü duydu. MHP tabanı maneviyata önem veriyor. Yıllardır bu insanlarla çalışıyor. 12 Eylül darbesinde işkence gören ve 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan dönemin ülkücü gençlerinden Avukat Ziya Karaçam ise MHP’nin durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Özellikle MHP’de yaşanan kaset olayının içler acısı olduğunu vurguladı.

MHP’nin başörtüsü düşmanı bir Ergenekon sanığını aday yaptığını da hatırlatan Karaçam, Ülkücü davaya gönül vermiş inanmış insanların MHP’de liste dışı kaldığını söyledi.

Karaçam, Mansur Yavaş’la ilgili de hatalar yapıldığını söyledi. MHP’nin milletvekili adaylarının belirlenirken vefaya önem verilmedigine dikkat çeken Karaçam, Doğunun Başbuğ’u olarak nitelendirilen Yılma Durak gibi isimlerin hak ettiği sıradan aday gösterilmesinin de MHP’nin yanlışları arasında olduğunu vurguladı.

MHP‘LİLER RECAİ YILDIRIM‘IN ARACINA SALDIRDI

İnternette kadınlarla uygunsuz görüntüleri yayınlanan ve sağ seçmene, Hz. Osman‘a ve Aleviler‘e hakeret eden MHP Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım‘ın, parti genel merkezinde saldırıya uğradığı ortaya çıktı. .

Dilekçesini sunmak ve eşyalarını toplamak için aracıyla MHP Genel Merkez binasına gelen Yıldırım‘a, dışarıdaki bir grup partilinin ‘İsmimizi lekeledin‘ diyerek sözlü tacizde bulunduğu öğrenildi. Grup, bununla da yetinmeyerek Recai Yıldırım‘ın aracına saldırdı. Aracın lastiklerinin yanısıra camları ve araç içinde de maddi hasar oluştu. Yıldırım‘ın otomobili, Mevlana Bulvarı üzerinde terk edilmiş vaziyette bulundu. Araç, Yıldırım‘ın şoförü ve yardımcıları eşliğinde çekici aracılığıyla bölgeden çekildi.

Dün gece yaşanan olay görevinden istifa eden MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu‘nun aracına saldırı yapıldığı yönünde haberleştirilmişti. Ancak aracın MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım‘a ait olduğu belirlendi.