Dünya Çocuk Oyunları‘na Gelen Çocuklar Eğleniyor

Dünya Çocuk Oyunları’nda spor müsabakaları tüm hızıyla devam ederken, sporcu çocuklar, boş zamanlarını geçirmeleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği farklı etkinliklere katılarak gönüllerince eğleniyor.

Dünya Çocuk Oyunları’nda spor müsabakaları tüm hızıyla devam ederken, sporcu çocuklar, boş zamanlarını geçirmeleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği farklı etkinliklere katılarak gönüllerince eğleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Dünya Çocuk Oyunları” kapsamında yedi kıta 90 ülkeden gelen 3 bin çocuk, yarışmaların dışında da meraklı bakışları, neşeli, canlı ve mutlu tavırlarıyla Başkent’te renk katıyor.

Başkent Ankara’nın dünya çocuklarına ev sahipliği yaptığı Dünya Çocuk Oyunları organizasyonunda düzenlenen 13 farklı spor dalında gerçekleştirilen yarışmalar dışında, çocuklar bir anlarını bile boş geçirmiyor.

KONUK SPORCULARIN LUNAPARK KEYFİ

Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Kuzey Afrika’ya kadar her renk, dil, din, kültür ve ulustan çocukları bir araya getiren “Dünya Çocuk Oyunları”nda yarışmalarda yaşanan tatlı rekabet dışında, ortak dostluklar ve arkadaşlıklar da kuruluyor.

Yarışma öncesi ve sonrasında, zamanlarını geçirmek için en önemli buluşma mekanı haline gelen Gençlik Parkı içindeki Lunapark, sporcu çocukların vazgeçilmezleri arasında. Çarpışan otolar, kamikaze, gondol, adrenalin gibi oyuncaklara ücretsiz binen çocuklar, heyecanlı ve keyifli vakit geçiriyor.

Bulgaristan’dan yarışmalara katılan Betina Temelkov, Lunapark‘ta çok eğlendiğini, bütün oyuncaklara binmeye çalıştığını belirterek, “Yarın maçım var. Burada eğlenerek stresimi attım. Burada her şey çok eğlenceli, yeni arkadaşlar edindim. Açılıştaki davulları da çok sevdim.” dedi.

Minik judoculardan 13 yaşındaki Sahil İsmailov da ilk kez uluslararası yarışmaya katıldığını ifade etti. Lunapark’a daha önce hiç gitmediğini, o yüzden burada hem heyecanlandığını hem de çok eğlendiğini söyleyen İsmailov, “Burada olmaktan çok mutluyum, her şeyi çok sevdim. Bir sürü yeni arkadaş edindim. Yarışmalarda da iyi sonuçlar alırsak daha da mutlu olurum.” diye konuştu.

Dünya Çocuk Oyunları’nda ülkesi Rusya’yı Judo sporunda temsil edecek olan 14 yaşındaki bir diğer sporcu Ostrozhnova Ksenia da Türkiye’yi ve Ankara’yı daha önce bilmediğini ama artık tanıdığını belirtti. Ksenia, Lunapark’a gelmenin kendileri için sürpriz olduğunu ama gönüllerince doyasıya eğlendiklerini söyledi.