Burhaniye’De Kaymakam, Garibanı Ev Sahibi Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinin imarı ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi için yoğun bir çalışma içine giren Kaymakam Ali Uslanmaz, köylerdeki bazı ihtiyaç sahibi vatandaşları da ev sahibi yaptı.

Burhaniye’De Kaymakam, Garibanı Ev Sahibi Yaptı
Önceki gün, İl Genel Meclisi üyeleri İsa Bolel ve Melih Ersezen ile birlikte Sübeylidere köyüne giden Kaymakam Ali Uslanmaz, köyde onarılan iki evde incelemelerde bulunurken, ihtiyaç sahibi vatandaşlara olanaklar ölçüsünde yardımcı olduklarını bildirdi. Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyesi Şahinler köyü muhtarı Alibey Karaaslan, özel idareden Abdülkadir Aydınlıoğlu ve Kağan Kayserli’nin de katıldığı ziyaret sırasında köy muhtarı Mustafa Demir’den bilgi alan Kaymakam Ali Uslanmaz, köyde Nuriye Gezer adlı yaşlı kadın için yapılan ev ile Yaşar ve Tahir Tosun kardeşlerin onarılan evlerinde inceleme yaptı.

Köylerde ve ilçe merkezine de ihtiyaç sahibi vatandaşlara olanaklar ölçüsünde sahip çıktıklarını bildiren Kaymakam Ali Uslanmaz, “Yaşar Tosun (50) ile Tahir Tosun (48) kardeşlerin yanan evleri onarıldı. Nuriye Gezer’e (70) ait ev onarılamadığı için yeniden yaptık. Köylerde ve ilçe merkezinde 5’i yeni olmak üzere 21 evde çalışma yapıldı. Olanaklar ölçüsünde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlçemizde vatandaşların iş sahibi olmaları için düzenlediğimiz girişimcilik kurslarından 25 kişi belge aldı. Bunlardan bazıları işyerlerini açmaya başladı. Yine 25 kişinin katıldığı ikinci girişimcilik kursu da devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA