23 Nisanda Çocuklar Müzelere Koştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, kültürel mirasımızın korunması, yaşatılması, tarih, kültür, gelenek, göreneklerimizin, dününü ve bugününü anlatmak üzere şehrimize kazandırılan müzeler 23 Nisan‘da çocukların akınına uğradı.

23 Nisanda Çocuklar Müzelere Koştu
23 Nisan Cumartesi günü Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi‘ni 4 bin 23, Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi‘ni 864, Emine Göğüş Mutfak Müzesi‘ni bin 50 olmak üzere 5 bin 937 kişi ziyaret etti.

Türkiye‘nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçilerin dışında İngiltere ve Almanya‘dan gelen yabancı ziyaretçiler de müzelere büyük ilgi gösterdiler. Panorama Müzesi, İstanbul, Şırnak, Malatya, Adana, Tokat, Bingöl, Mersin, Kahramanmaraş, Samsun, Kilis, Van, Diyarbakır, İzmir, İskenderun, Manisa, Nizip‘ten gelen öğrenci gruplarının en çok ziyaret ettikleri müze oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi‘ne kente böylesine güzel müzeler kazandırdıkları için teşekkür eden ziyaretçiler, ‘Müzelerdeki tarihi atmosferin kendilerini çok etkilediğini dile getirerek, Gaziantep Savunması‘nın anlatıldığı Panorama Müzesini herkesin görmesini tavsiye ettiler.

Kaynak: İHA