Vezirköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimi

Samsun‘un Vezirköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği‘nin nisan ayı olağan toplantısı, Atatürk İş Merkezi Belediye Konferans Salonu‘nda, Kaymakam Ozan Balcı başkanlığında yapıldı.

Vezirköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimi
Toplantıya Kaymakam Ozan Balcı‘nın yanı sıra, İl Genel Meclisi üyeleri ve tüm köy muhtarları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından divan kurulu seçimi yapıldı. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan birlik encümeni gider cetveli okunması ve ibrasından sonra encümen üyelerinin seçimine geçildi. Seçimde İl Encümenlerinden Ali Çayır ve Mehmet Kurt‘un dışında aday çıkmadı. Çayır ve Kurt, oy çokluğuyla birlik encümen üyeliğine seçildi. Birlik Encümeni için muhtarlar arasından seçilecek iki aday için Doyran Köyü Muhtarı Cavit Türkmen, Adatepe Köyü Muhtarı İsmail Kıvrak ve Halkahavli Köyü Muhtarı Ahmet Kartal aday oldu. Yapılan kapalı oylamada Adatepe Köyü Muhtarı 86, Havkahavli Köyü Muhtarı Ahmet Kartal 80 oyla birlik encümenine seçildi. Diğer aday Doyran Köyü Muhtarı Cavit Türkmen 43 oy alarak yedek üye oldu.

Kaymakam Ozan Balcı, yeni seçilen meclis üyelerine bundan sonraki çalışmalarında başarılarak dileyerek, “İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarları ile birlik ve beraberlik içinde yürütmeleri doğrultusunda çalışmalarını tavsiye ediyorum. Birlik ve meclis başkanı olarak alınan kararların ve yeni seçilen üyelerin Vezirköprü ilçesine hayırlı olması diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA