Kırklareli‘nde Borç Yapılanmasına Büyük İlgi

Kırklareli‘nde 6111 sayılı yasa kapsamında getirilen prim ödeme kolaylığından faydalanmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve Merkez Müdürlüğü‘ne akın ediyor.

Yapılandırma için son başvuru tarihi olan 2 Mayıs‘a kadar yüzlerce vatandaşın başvurusu kabul edilecek. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Bayram, vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını, yapılandırma işlemlerinden bazılarının nitelik yönünden detay gerektirdiği ve müracaatlarda resmi belge eksikliğinden dolayı işlemlerin zaman zaman uzadığını söyledi. İl Müdürlüğü olarak eldeki tüm imkanları kullandıklarını, başvuru değerlendirmelerinin mümkün olduğunca

süratli ve doğru biçimde yapma gayreti içinde olduklarını anlatan Bayram, "Vatandaşların başvurularını son ana bırakmamalarını istiyoruz. Herhangi bir izdiham yaşanmaması ve işlemlerin seri biçimde gerçekleştirilmesi için kurum görevlilerince yapılan yönlendirmelere dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.

Bayram, başvuru yoğunluğunda SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan prim borçlarının ödenmesinin kolaylaştırılmasına yönelik kredi anlaşmasının da rolü olduğunu belirterek, "Yapılandırmanın başladığı günden itibaren değişik kalemlerdeki işveren borçlarından 5 bin 814 başvuru karşılığında 27 milyon 127 bin 260. TL borç yapılandırıldı. 4 B kapsamında ise 4 bin 795 başvuru ile 44 milyon 808 bin 766.TL‘lık borç yapılandırılmıştır. Son başvuru tarihine kadar bu rakamın ciddi bir şekilde artacağını tahmin

ediyoruz" diye konuştu.

Mehmet Bayram son hafta yaşanabilecek aşırı izdihama dikkat çekerek işlemlerin süratli yapılabilmesi için sigortalıların eksik evrakları tamamlayarak kuruma gelmelerini, kurumda görevlilerin yönlendirmelerine itibar etmelerini beklediklerini, kurum çalışanlarının da fazla mesai yapmak suretiyle işlemlerin sonuçlandırılması için gerekli gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA