Jirinovski‘ye Doğum Gününde Dedesinin Arabasını Hediye Etti

Jirinovski‘ye doğum gününde dedesinin arabasını hediye etti

Jirinovski‘ye doğum gününde dedesinin arabasını hediye etti

Rusya Liberal Demokrat Parti Başkanı (LDPR)ve Duma Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski 65 yaşına girdi. Valeri Slesarav isimli bir kişi parlamentonun önüne getirdiği, İkinci Dünya Savaşı’nda dedesinin kullandığı 1943 model bir jipi Jirinovski‘ye hediye etti. Lüks araçların arasında kalan tarihi araca binen aşırı milliyetçi Jirinovski basına poz verdi.

Duma‘nın önüne park etmekte zorluk çeken aracın çevresini kuşatan LDPR‘li gençler parti bayrakları ile Jirinovski‘ye destek verdi. Slesarav aracın belgeleri ile birlikte Jirinovski için yazdığı bir şiiri de takdim ederken, LDPR lideri de parti üyelik belgesini Slesarav‘a verdi.

Bir gazetecinin "arabayı kullanmak istiyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Jirinovski, 69 yaşında olsa da sağlam bir araba olduğunu belirtti. Sleserav da Jirinovski‘ye seçimlerde aracın şans getirmesi dileğinde bulundu.

Yıl sonuna parlamento seçimlerine girecek Rusya, Mart 2012‘de de Rusya Devlet Başkanlığı seçimleri yapılacak. Genel seçimlerde yüzde 7 barajını aşmayı uman Jirinovski, Duma‘da güçlü bir şekilde yer almak istiyor.